Fejtörő Iq-teszt: megtalálod a hibát 5 másodperc alatt?

2023. május 20.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Megtaláljuk 5 másodperc alatt a hibát a vacsorához készülődő lányokat ábrázoló feladványon?
  • Annyira egyértelmű a hiba a képen, hogy szinte lehetetlen kiszúrni egyből.
  • Csupán 5 másodpercünk van, hogy rájöjjünk, mi a villámfejtörő megoldása.
  • Az agyunk kreatív oldalát kell használnunk ahhoz, hogy sikerüljön megtalálnunk a hibát a feladványon.

A fejtörők remek lehetőséget jelentenek arra, hogy kiszakadva az adott feladatból kicsit átmozgassuk az agyunkat. Ezzel felszabadítjuk a kreativitásunkat és visszatérve a megoldandó problémákhoz, újabb és jobb ötleteink támadhatnak.

A két lány vacsorához készül, de valami nem stimmel a képen. Megtalálod a hibát a fejtörőn?

A két lány vacsorához készül, de valami nem stimmel a képen. Megtalálod a hibát a fejtörőn?

A villámfeladványban, ahol két lányt látunk az ebédlőben, az a kérdés, mi a hiba a képen? Ráadásul az igazán jó megfigyelőknek elég 5 másodperc is a megoldás megtalálására. 

Mi a hiba a fejtörőn?

A villámfejtörők nagyon izgalmasak. Ebben az esetben is csupán néhány pillanatunk van, hogy megtaláljuk a megoldást. Két lányt látunk egy ebédlőben. Egyikük a tükör előtt áll, a másikuk az asztalra helyezi az ételeket és italokat a vacsorához. Valami azonban nem stimmel. Ezt a hibát kell megtalálnunk. Mennyi időre van szükségünk hozzá?

Nem is olyan könnyű rábukkanni a fejtörő megoldására, mint elsőre gondolnánk. Annyira egyértelmű a hiba a képen, hogy szinte lehetetlen kiszúrni egyből. Nem csoda, hogy csak a próbálkozók 2 százalékának sikerült az 5 másodperces határon belül rájönni arra, mi nem stimmel a feladványon.

Mennyi idő kellett, hogy rájöjjünk a fejtörő megoldására?

A hiba egyáltalán nem olyan kicsi, pont ezért nem is gyanakszunk rá. Jó, ha a képet nagyon alaposan megnézzük, mielőtt rávágjuk a választ. Annyit segítünk, ha nem sikerül rájönni a megoldásra, hogy azt a lányt kell figyelnünk, aki a tükörben nézegeti magát. Ha még így sem sikerült rájönnünk a megoldásra, néhány sorral lejjebb mutatjuk a megoldást.

Addig is gyakoroljunk más hasonló feladványokkal. Sikerül megfejtenünk azt a fejtörőt, ahol arra kell rájönnünk, mi nem stimmel a hőlégballonokkal? A cipős feladványnál is csupán 7 másodpercünk van arra, hogy rájöjjünk, mi a hiba a képen

A magát nézegető lány tükörképe nem stimmel a fejtörőn, a fekete karika mutatja a megfejtést

A magát nézegető lány tükörképe nem stimmel a fejtörőn, a fekete karika mutatja a megfejtést

Forrás: Bright Side