Ettől az optikai illúziótól káprázik majd a szemed

2023. április 22.
Annyira zavarba ejtő a zebrákat ábrázoló fekete-fehér optikai illúzió, hogy szinte lehetetlen megtalálni a képen a zongorabillentyűket. Nem sok esélyünk van, hogy rájöjjünk a megoldásra, de soha ne mondjuk, hogy soha!
  • A világon rengeteg fekete-fehér dolog van, gondoljunk csak a pandákra, focilabdára, vagy éppen a zebrákra és a zongorára. 
  • Elég nagy kihívás és roppant bosszantó is lehet, ha összekeverjük ezeket és ki kell bogoznunk, merre végződnek és hol kezdődnek a dolgok.
  • Egy brit utazási oldal készítette azt az optikai illúziót, melyen zebrák között kell megtalálnunk a zongorabillentyűket.

A fekete-fehér optikai illúziók és rejtett képes feladványok különösen nehezek még az amúgy is elég nagy kihívást jelentő fejtörők között. Egy brit utazási oldal elkészítette az eddigi legbosszantóbb és leglehetetlenebb ilyen feladványt.

Hol rejtőzik a zebrák között a zongorabillentyű a fekete-fehér optikai illúzión?

Hol rejtőzik a zebrák között a zongorabillentyű a fekete-fehér optikai illúzión?

A képet rengeteg fekete-fehér zebra tölti ki. Közöttük rejtettek el egy zongorabillentyűt. Mondanunk sem kell, szinte lehetetlen megtalálni a képen, hol vannak a hangszer elefántcsont billentyűi. 

Mennyi idő alatt találjuk meg a zongorabillentyűket?

Ha megnézzük a fekete-fehér optikai illúziót, megértjük, miért tart átlagosan 58 másodpercig az embereknek megtalálni a zongorabillentyűt a zebrák között. A feladat nagyon nehéz, nem csoda, ha sokan feladják, hiszen ide nem elég a jó megfigyelőképesség.

Az agyunk számára roppant nehéz feladat különbséget tenni az optikai illúzió szinte teljesen egyforma részletei között. Néhány másodperc után teljesen elveszik a figyelem és fókusz.

Hol van a zongorabillentyű a zebrák között?

Adunk egy kis segítséget, ha nem boldogulunk a feladvánnyal. A fekete-fehér optikai illúzió bal oldalán nézzük meg alaposabban a képet, itt rejtőzik ugyanis a zebrák között valahol a zongorabillentyű. Az egyik zebra hátánál keressük. Ha még így sem jöttünk rá a megoldásra, ne csüggedjünk, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, merre rejtették el az optikai illúzión a billentyűket.

Próbáljuk meg megoldani a nagyon hasonló zebrás feladványt, melyet a BBC Earth készített: itt egy borz rejtőzik valahol a fekete-fehér csíkos zebrák között. De nem könnyebb az a feladvány sem, ahol a fekete-fehér felhőkarcolók és városrészlet rejt valahol egy macskát.

A fekete-fehér optikai illúzió bal alsó sarkában rejtőzik a zongorabillentyű

A fekete-fehér optikai illúzió bal alsó sarkában rejtőzik a zongorabillentyű

Forrás: iHeart