Ez történik a testeddel, ha minden egyes nap melltartót viselsz

2023. július 19.
Lehet, hogy eddig nem voltál kifejezetten melltartópárti, de ez most garantáltan meg fog változni!
Ez történik a testeddel, ha minden egyes nap melltartót viselsz

Az elmúlt években egyre több nő kezdett lemondani a melltartóviselésről, és a mozgalomnak csak újabb löketet adott a 2020-as koronavírus-járvány,  a majd az azóta egyre általánosabbá váló home office. Tény, hogy a melltartó nélküli élet rendkívül felszabadító és kényelmes tud lenni, ám érdemes azzal is tisztába kerülni, hogy a melltartóviselésnek valójában egy csomó pozitív hatása is lehet. Mutatjuk, mi történik a testeddel, ha mindennap melltartót hordasz!

Kevésbé fog fájni a nyakad

A nagy melleknek is megvan a hátrányuk… A túlságosan nagy cicik extra terhelést jelentenek a hátra és a nyakra is, ezért nagyon gyakran okoznak komoly gerinc- és nyakfájdalmat. Egy kényelmes és jól illeszkedő melltartó segíthet tehermentesíteni a hátat és a nyakat, illetve enyhítheti a fájdalmat.

A tartásod is javulhat

A nagy mellek nem csak fájdalmat okozhatnak, de a testtartásodat is befolyásolhatják. Mivel a mell súlya előrehúzza a testet, a nagy cicivel büszkélkedő lányok hajlamosak lehetnek a görnyedt tartásra. Egy jó melltartó meg tudja támogatni a gerinced  és segíthet abban is, hogy jobb legyen a tartásod.

Mosás után száradó melltartó

Kényelmesebbé teszi az edzést

Próbáltál már melltartó nélkül edzeni, például futni? Nem volt túl kényelmes, ugye? Sőt, lehet, hogy kifejezetten fájdalmas is volt… Intenzív sportolás közben akár 9-10 cm-t is mozoghatnak fel-le irányban a melleid, ami nagyon nagy megterhelést jelent a számukra. Nagyon fontos hát, hogy edzés közben mindig húzz sportmelltartót!

Növeli az önbizalmadat

Dita von Teese egyszer azt mondta: „Ne a randikra tartogasd a szép fehérneműket, viseld őket a saját kedvedért!” És milyen igaza van! Egy szexi melltartó sokat segíthet abban, hogy szépnek érezd magad, hogy jól érezd magad a saját bőrödben, ami nagyon jó hatással lehet az önbizalmadra.

A szoptatást is megkönnyíti

Ez kényelmes pánt nélküli melltartó a szoptatás közben is jó szolgálatot tehet. Ebben az időszakban a mellek extra érzékenyek lehetnek, de a megtámasztásukkal sokat tehetsz a fájdalom elkerüléséért. 

Forrás: Brightside Fotó: Getty Images