Ilyen gyakran és így kellene mosni a melltartókat

2022. május 10.
A melltartót nem kell naponta cserélgetni, mint a tiszta bugyit, ám hogy milyen gyakran lenne ideális, és hogyan kell mosni ahhoz, hogy használata higiénikus legyen, nem annyira egyértelmű. Ideje helyretenni a dolgokat!

Megoszlanak a vélemények, hogy hányszor lehet viselni a melltartót, mielőtt megy a mosásba, aminek mindenképpen kíméletesnek kell lennie, ha nem szeretnéd, hogy veszélybe kerüljön a melltartó rugalmassága. Ez ugyanis elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az intim ruhadarab úgy tegye a dolgát, ahogy szeretnéd!

Fehérnemű kosárban

Milyen gyakran menjen mosásba?

A hozzáértők úgy vélik, hogy a melltartót 3-4 viselet után érdemes tisztára cserélni, de ha erre még kicsit ráhúznál, akkor se várj tovább 10 napos használatnál! Ha izzadósabb típus vagy, vagy sportoláshoz használod a melltartót, semmiképpen ne várj a mosással ennyi ideig, hanem hamarabb keríts rá sort!

Mindenképp szerencsés több, a méretednek megfelelő melltartót beszerezni, és azokat váltakozva viselni, ezzel ugyanis növelhető az élettartamuk. Egymás után háromszor már ne vedd fel ugyanazt a melltartót: a melltartó mosásával még várhatsz egy kicsit, de ha a rugalmasságát védeni szeretnéd, hagyd egy kicsit „pihenni”, mielőtt újra felvennéd! 

Mosd okosan a melltartókat!

Mindig nézd meg, mi áll a melltartó címkéjén a mosással kapcsolatban! Tudjuk jól, hogy sokaknak kényelmetlen benne hagyni a ruhacímkét a melltartóban, mosás előtt viszont mindenképp jól jön, ha nem vágod ki!

A legideálisabb a kézi mosás lenne, de ha ragaszkodsz a mosógép használatához, mindig a lehető legkímélőbb programot válaszd, és csakis gyengéd mosószert adagolj a gépbe!

Nem szabad sajnálni a pénzt azokra a mosózsákokra, amik megvédik a fehérneműket a mosógépben. Használatukkal megelőzhető, hogy a melltartó merevítője kibújjon a helyéről, és azt sem hagyják, hogy összegyűrődjön a mosógép dobjában. 

Mosás után száradó melltartó

Mi újság a szárítással?

Elrettentő eredménnyel zárult egy, a közelmúltban végzett kutatás, mely szerint egyszerűen képtelenség tisztára mosni a fehérneműket: hiába tűnik úgy, hogy makulátlanok, a valóság ennél sokkal fájdalmasabb, a tudósok szerint ugyanis számos baktérium marad rajtuk még akkor is, ha meleg vízben, mosószerrel vettük azokat kezelésbe!

Javíthat valamennyit a helyzeten, ha – kihasználva a nyár adta lehetőségeket – a napon szárítjuk a fehérneműket, az ugyanis nem kedvez a különböző kórokozóknak. A szárítógépnél is jobb alternatívát jelent, a melltartóknál ugyanis kiemelten fontos a rugalmasság, márpedig a szárítógép magas hőmérséklete ebben néhány alkalmat követően kárt tehet. A csipkéből vagy más műszálas anyagból készült bugyikat sem jó ötlet szárítógépben szárítani, mert könnyen tönkremennek.

Ha jót akarsz a bikinidnek és a többi, fürdőzéshez használt ruhának, azokat is a friss levegőn szárítod, többségük ugyanis spandexből készül, ami könnyen károsodik, ha olyan erőteljes hőhatás éri, amilyennel a szárítógépben találkozik.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?