Villámfejtörő: megtalálod 8 másodperc alatt az elbújt fánkot a képen?

2023. július 22.
A következő trükkös fejtörővel a megfigyelőképességünket tehetjük próbára. Megtalálod 8 másodperc alatt a bujkáló fánkot a színes úszógumik között?
  • Ebben a kihívásokkal teli fejtörőben az a feladat, hogy kiszúrjuk a fánkot a sok színes úszógumi között.
  • Óriási káosz van a képen, ami mindenkinek feladja a leckét.
  • A leggyorsabbaknak 8 másodpercig tart megtalálni a fánkot – te gyorsabban észreveszed?

Ebben a kaotikus játékban a rejtvényfejtők feladata, hogy a színes úszógumik tömege között kiszúrják a fánkot. Ez a fejtörő jócskán próbára teszi a megfigyelőképességünket, hiszen a kép rendkívül zsúfolt, az apró dolgokat nagyon nehéz megtalálni rajta. A fejtörő alkotói szerint a kihívást leggyorsabban 8 másodperc alatt lehet teljesíteni – te meg tudod dönteni ezt a rekordot?


Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Csak az igazán szemfülesek találják meg 8 másodperced alatt az elbújt fánkot a képen

Csak az igazán szemfülesek találják meg 8 másodperced alatt az elbújt fánkot a képen

Megtalálod a fánkot az úszógumik között?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A kép tele van színes úszógumikkal, amelyek között nehezen veszi észre a szemünk az ugyanolyan formájú fánkot. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, hol lehet a fánk, biztos, hogy nem sikerül megdöntenünk a 8 másodperces rekordot.. Az idő is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a kukacot a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik ráakadni. Az agyunk a sok hasonló színű és formájú tárgy megkülönböztetésétől elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Mennyi idő kellett a fánk megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a fánkot. Az alkotók kifejezetten trükkösen rejtették el a fánkot: a fejtörő legszélén, a bal oldalán bújik meg. Ha így sem sikerül megtalálnunk a megoldást, akkor se keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Csak az igazán szemfülesek találják meg 8 másodperced alatt az elbújt fánkot a képen

Sikerült?

Forrás: Daily Mail