Ezeket a csodaszép virágokat még augusztusban is érdemes ültetni

2023. augusztus 10.
Mutatjuk, melyek azok a növények, amitől nyár végén és kora ősszel is pompás színkavalkád lesz a kerted!
Mit ültessünk a kertbe augusztusban?
  • Az augusztus ültetés szempontjából már igazán holtszezonnak számít.
  • Azonban szerencsére van néhány növény, amit még ilyenkor is elültethetünk.
  • Az ilyenkor ültetett növények augusztustól egészen az októberi első fagyokig virágozhatnak.

Augusztusban már sok nyári virág elvirágzik, kiég a nagy nyári forróságban, így érthető, ha úgy érezzük, valamivel mégis feldobnánk a kertet. Ugyan az augusztus már késő a legtöbb virág ültetéséhez, van néhány késő nyári fajta, aminek a virágzása kitarthat egészen az ősz közepéig. 

1. Árvácska

Az árvácska az őszi kert megmentője: akkor a legszebb, amikor már a legtöbb kerti virágfajta elvirágzott, 10-15 fokban érzi a legjobban magát. A kerti árvácska kétnyári növény, így ha idén augusztusban ültetünk belőle, jövőre nem lesz már gondunk vele. Az árvácskákat nemcsak földbe, de balkonládákba vagy kültéri dézsákba is lehet ültetni, mélybordó, -lila vagy éppen vérnarancs színeivel pompásan illik az őszi hangulathoz. 

Árvácska

Árvácska

2. Sóvirág

Manapság nagyon trendi a szárított sóvirág, azonban frissen is igen jól tud mutatni a kertben! Levendulalila, sárga, rózsaszín, fehér vagy éppen bíborszínű verziói a kert ékei lehetnek. Az évelő sóvirágot augusztus végén, szeptemberben szokás kiültetni a kertbe. Nem szereti a nagyon nedves talajt, mivel félsivatagos, köves területekről származik, a legideálisabb számára a könnyű, homokos talaj és a sziklakert. 

Sóvirág

Sóvirág

3. Csillagfürt 

A csillagfürt rendkívül látványos, valóban fürtszerű virággal rendelkező virág, azonban amilyen mutatós, olyan egyszerű a gondozása és a szaporítása! A csillagfürtöt, ha az első virágzás után nem vágjuk vissza, a másodvirágzás során elszórja a magjait, és tovább szaporodik a kertben. Lényegében öntöznünk sem kell, kizárólag az ültetéskor vagy hosszan tartó szárazság esetén. 

Csillagfürt

Csillagfürt

Fotó: Getty Images, Forrás: Planter