Így ismerheted fel a női pszichopatákat – Ez a 2 jel igazán árulkodó

2023. augusztus 10.
Mivel a női pszichopaták ritkábban szerepelnek a hírekben és a filmekben, nehezebben vesszük észre őket. Pláne, hogy gyakran más, kevésbé erőszakos tüneteik vannak, mint férfi társaiknak.
Így ismerheted fel a női pszichopatákat - Ez a 2 jel igazán árulkodó

Amikor pszichopatákról beszélünk, általában férfi karakterek jutnak először eszünkbe, női viszonylatban azonban nem sokat hallunk róluk. Ritkán ábrázolják őket a művészetekben, de ez nem jelenti azt, hogy ne léteznének. Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy a bebörtönzött nők 17%-a felel meg a pszichopata személyiség kritériumainak.

De a legtöbb közülük nem őrült gyilkos, sőt inkább kerüli a figyelmet. Lehet az orvosod, az ügyvéded, a főnököd vagy a munkatársad is, tehát jó esély van arra, hogy legalább egy pszichopata ismerősöd van, és ez a személy valószínűleg nő. De mivel ritkán beszélünk női pszichopatákról, nehezebben ismerjük fel őket, ami részben azért van, mert ők nem feltétlenül viselkednek úgy, mint férfi társaik. Tehát, ha fel akarod ismerni a női pszichopatákat, tudnod kell, miben különböznek a férfiaktól. Van köztük például két nagy eltérés:

1. Nárcizmus

Minden pszichopata nárcisztikus, vagyis felsőbbrendűnek tekintik magukat a körülöttük lévőknél. Míg azonban a férfiaknak nem okoz gondot ország-világ előtt kinyilvánítani, hogy mennyivel jobbak másoknál, a nők inkább titkolják nárcisztikus hajlamaikat. Mosolyognak és négyszemközt dicsérnek, de a hátad mögött úgy érzik, föléd magasodnak.

2. Agresszió

A férfi pszichopaták hajlamosak az erőszakos bűncselekmények elkövetésére, a nők viszont csendben bántanak: pletykákat terjesztenek rólad, manipulálnak, fenyegetőznek.

Ezt tedd, ha női pszichopatával van dolgod

Természetesen nem minden nő pszichopata, aki pletykál vagy fenyegetőzik. De ha mégis dolgod van eggyel, akkor jó, ha tudod, ha nem sokat tehetsz azért, hogy megváltoztasd őt. Pszichopatának lenni nem választás kérdése. Azzal viszont kiállhatsz magadért, ha nem foglalkozol a kicsinyes játékaikkal és nem hagyod, hogy megfélemlítsenek.

Forrás: Psichology Today, Fotó: Getty Images