Lehetetlen 10 mp alatt megtalálni a jégkrémet ezen a nyári fejtörőn – neked sikerül?

2023. augusztus 13.
A következő nyári fejtörővel a megfigyelőképességünket tehetjük próbára. Megtaláljuk 10 másodperc alatt a jégkrémet a rengeteg fagyi között?
  • Ebben a kihívásokkal teli fejtörőben az a feladat, hogy kiszúrjuk a jégkrémet a sok színes fagyi között.
  • A feladvány azért is kifejezetten nehéz, mert a sok színes figura szinte egybeolvad ezen a nyári képen.
  • A leggyorsabbak 10 másodperc alatt megtalálják a rejtőzködő jégkrémet – te gyorsabban észreveszed?

Ebben a kaotikus játékban a rejtvényfejtők feladata, hogy a színes fagyik tömege között kiszúrják az egyetlen jégkrémet. Ez a fejtörő jócskán próbára teszi a megfigyelőképességünket, hiszen a kép rendkívül zsúfolt és színes, az apró dolgokat nagyon nehéz megtalálni rajta. A fejtörő alkotói szerint a kihívást leggyorsabban 10 másodperc alatt lehet teljesíteni – te meg tudod dönteni ezt a rekordot?


Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Lehetetlen 10 mp alatt megtalálni a jégkrémet ezen a nyári feladványon - neked sikerül?

Lehetetlen 10 mp alatt megtalálni a jégkrémet ezen a nyári feladványon – neked sikerül?

Megtalálod a jégkrémet a fagyik között?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A kép tele van színes fagyikkal, amelyek között nehezen veszi észre a szemünk az egyéb figurákat. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, hol lehet a jégkrém, biztos, hogy nem sikerül a 10 másodperces szintidőn belül teljesítenünk a feladványt. Az idő is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a jégkrémet a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik ráakadni. Az agyunk a sok hasonló színű vagy formájú tárgy megkülönböztetésétől elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Mennyi idő kellett a jégkrém megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a kukacot. Az alkotók nem rejtették el túlságosan a jégkrémet: a fejtörő közepétől kicsit jobbra találjuk. Ha így sem sikerül megtalálnunk a megoldást, akkor se keseredjünk el, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Lehetetlen 10 mp alatt megtalálni a jégkrémet ezen a nyári feladványon - neked sikerül?

Sikerült?

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images