Pillanatok alatt feldobhatod a fürdőszobádat ezzel a trükkel

2023. augusztus 14.
Gondoltál már rá valaha, hogy a fürdőszobádat szobanövényekkel is díszíthetnéd? Nem? Öreg hiba!
Pillanatok alatt feldobhatod a fürdőszobádat ezzel a trükkel

Elsőre lehet, hogy valóban furcsán hangzik, pedig ha zöld levelekkel veszed körbe magadat fürdés közben, olyan lesz, mintha a saját kis oázisodat alakítanád ki az otthonodban. Bár nem minden növény tud megélni a fürdőszobában uralkodó szélsőséges „éghajlatban”, szerencsére vannak olyan zöld levelesek, amik kifejezetten jól érzik magukat a nyirkos, párás levegőben is. Mutatjuk is, milyen növényekkel érdemes próbálkoznod!

Hegyes csúcsú futóka

Ha igazi dzsungelhangulatra vágysz, akkor ennek az indákkal kacskaringózó futónövénynek mindenféleképpen ott a helye a fürdődben! A magas páratartalmat kifejezetten kedveli, olyannyira, hogy a levélcsücskei be is barnulnak, ha túlságosan kiszárad a levegő. Kedveli a fényt, azt viszont nem, ha közvetlenül süt rá a nap.  

Szobai szanszeviéria

A szobai szanszeviéria nem igényel túl sok gondozást, mégis látványos levelekkel teheti szebbé fürdődet. Leginkább a fokozottan párás, kevésbé napos környezetet kedveli.

Aloe vera

Az aloe vera növény nem csak a dísze lehet a fürdődnek, de a leveleit még a szépségápolási rutinodban is felhasználhatod. Fontos, hogy ennek a növénynek sok fényre van szüksége, ezért csak akkor tedd a fürdőszobába, ha nagy ablakaid vannak.

Márványlevél

A márványlevél nagyon szereti a párás, meleg környezetet, és az is fontos, hogy közepes vagy világosabb, közvetett napfény érje. Ha rendszeresen megpermetezed egy kis vízzel, garantáltan jól fogja érezni magát!  

Szívlevelű filodendron

Ismét egy kúszónövény, amit nagyon látványosan körbefuttathatsz a fürdődben. Szerencsére nem túl igényes, egy párásabb környezetben remekül fogja magát érezni.  

Könnyezőpálma

Ha valami grandiózusra vágysz, muszáj beszerezned egy könnyezőpálmát! Ez a méretes levelű növény jól eléldegél a magas páratartalomban, de fontos, hogy világos helyen legyen, viszont közvetlen napfény inkább ne érje. 

Fotó: Getty Images Forrás: Cosmopolitan