Pár száz forintból csodás franciás függönyöket varázsolhatunk

2023. június 28.
Legyen szó extravagáns, szolid vagy egyszerű függönyökről, még jobban kiemelhetik a lakásunkba áradó természetes napfényt. Ráadásul vagyonokat sem kell költenünk ezekre a franciás ihletésű függönyökre. Akár mi magunk is elkészíthetjük, ahogy a TikTok-ra feltöltött videóban is látszik.
Pár száz forintból csodás franciás függönyöket varázsolhatunk
  • A TikTok-ra feltöltött videón is látszik, a kicsi, de szemet gyönyörködtető függönyök olyanná varázsolták a konyhát, mintha egy párizsi kávézó lenne.
  • Nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is pár száz forintból a tetszetős függöny.
  • A franciás látványvilágot nem csak a konyhánkban, de a fürdőszobában vagy bármely más helyiségben elkészíthetjük.

McKenna Barry posztolta azt a videót a TikTok-ra, melyen egy békés reggelét örökítette meg a konyhájában. Azonnal a függönyéről kezdték faggatni. Ez nem csoda, mivel a szemet gyönyörködtető, francia kávézókat idéző függönyök nem hivalkodó módon, mégis erőteljesen meghatározták a helyiség hangulatát.

Gyors, olcsó függönytrükk

Szerencsére Barry egy másik posztban elárulta, hogyan készítette saját kezűleg otthon a francia ihletésű függönyöket, melyekkel konyháját dekorálta. „Rendeltem egy géz asztali futót, de kettő volt a csomagban. Az egész nem volt egészen 3000 forint – mondta a TikTok-videó készítője, aki azt is lépésről lépésre megmutatta, hogyan készíthetünk mi is hasonló függönyt otthon.

@mrsmckennabarry

Replying to @_ How I did these DIY Parisian cafe curtains in our kitchen! 🕊️ #homedecor #diy #diyproject #diyprojects #interiordesign #renterfriendly #renterfriendlydecor #renterfriendlymakeover #fyp #foryoupage #foryou #cottagecore #cottagecoreaesthetic #cozy #cozytok #cozyhome #cozyvibes #aestheticdecor #aesthetichomedecor #parisianaesthetic #parisianvibes #kitchendecor

♬ Golden Hour: Piano Version (Cover) – Andy Morris

  1. Egy hosszúkás sálat vagy asztali futót vágjunk le olyan hosszúra, amekkora az ablakunkhoz szükséges. Hagyjunk rá 5-8 centimétert. 
  2. A ráhagyást hajtsuk vissza az anyag mögé.
  3. A függönykarikákra a visszahajtott résznél csíptessük fel. 

Természetesen szükségünk lesz egy karnisra és függönykarikákra, csipeszekre is, ha még nincs az ablakon. Ám ez sem kerül túl sokba, bármelyik lakberendezési boltban vásárolhatunk. 

Milyen anyag a legjobb a franciás függönyhöz?

Ha olyan hatást szeretnénk elérni a lakásdekorációval, mintha egy francia kávézóban lennénk, a legjobb a géz anyagon kívül, ha például régi textil szalvétát vagy könnyed drapériákat használunk. A lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt. 

Másra már nem is lesz szükségünk a függöny mellett, ha francia kávézóban akarjuk érezni magunkat, csak egy finom croissant-ra az asztalunkra. 

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Getty Images