7 ok, amiért vonzóbb vagy, mint gondolnád

2023. augusztus 26.
Az önértékelés roppant különös dolog. Gyakran hajlamosak vagyunk magunkat sokkal kevesebbre tartani, mint amennyit valóban érünk, az önkritikánk ceruzája túl erősen fog. Pedig rögtön 7 okot is tudunk mondani, ami azt bizonyítja, hogy sokkal vonzóbb vagy, mint gondolnád.
Ebből látszik, hogy mások vonzónak tartanak
  • A negatívumokat sokkal könnyebben észrevesszük magunkon, mint a pozitív változásokat.
  • Hajlamosak vagyunk csak a külsővel foglalkozni, sőt, saját magunkat egy teljesen torz tükrön keresztül nézni.
  • Ideje, hogy szembenézzünk vele: sokkal vonzóbbak vagyunk, mint gondoljuk, csak nem akarjuk észrevenni!

Minden reggel alaposan szemügyre vesszük magunkat a tükörben. Kielemezzük az újabb szarkalábakat, apró ráncokat, pattanásokat és megállapítjuk, tegnap sokkal jobban néztünk ki, mint ma reggel. 

De mi a helyzet a pozitív változásokkal? Miért nem ezeket keressük inkább? A tudományos vizsgálatok szerint a legtöbb ember hajlamos ezeket figyelmen kívül hagyni, és sokkal könnyebben veszünk tudomást azokról a dolgokról, amiket negatívumnak tekintünk. A külső szépség bűvöletében önmagunk idealizált változatai akarunk lenni. Teljesen feleslegesen teszünk olyan erőfeszítéseket ennek elérésére, melyek saját egyéniségünket, egyediségünket számolják fel végül. 

Ideje, hogy szembenézzünk inkább azzal, sokkal vonzóbbak vagyunk, mint gondolnánk. Az alábbi hét ok talán segít, hogy levetkőzzük a saját konokságunkat, és hajlandóak legyünk ezt észrevenni.

1. Az emberek bocsánatot kérnek tőlünk

A valódi bocsánatkérés nagyon nehéz. Most nem arra gondolunk, amikor valaki automatikusan mindig mindenért elnézést kér. Az emberek viszont csak attól az embertől kérnek valóban, őszintén bocsánatot, aki számít nekik. Ha egy munkatárs vagy barát megteszi felénk ezt a gesztust, azt mutatja, tényleg fontosak vagyunk a számára. Ha valaki viszont erre nem képes, azt is mutatja, hogy nem tisztel minket eléggé, így át kell gondolnunk a vele való viszonyunkat.

2. Hűek vagyunk önmagunkhoz

Észrevettük már, hogy az emberek szeretnek velünk beszélgetni? Keresik a társaságunkat? Ez azért van, mert nem csak érdekes, szórakoztató, fontos dolgokat mondunk. Ha nem akarjuk másnak mutatni magunkat, nem szerepet játszunk a másokkal való kommunikációban, annak energiája beragyogja az egész személyiségünket, és ebben a fényben mások is szeretnének fürdőzni. Nem csoda, hogy vonzzuk az embereket magunk köré.

3. Másolják a gesztusainkat, kifejezéseinket

Ha azt vesszük észre, hogy a kollégáink a munkahelyen úgy kezdenek beszélni, mint mi és másolják a gesztusainkat, vagy egy barátunk magának is beszerez hasonló ruhákat, annak a jele, hogy sokkal vonzóbbak vagyunk mások szemében, mint gondolnánk.

Az őszinte mosoly vonzóvá tesz

Az őszinte mosoly vonzóvá tesz

4. Érdekel a véleményünk másokat

Gyakran kérik ki a tanácsunkat, megbíznak mások a véleményünkben. Ez mind annak a jele, hogy vonzóbbak vagyunk számukra, mint gondolnánk. Ez bármivel lehet kapcsolatos: mit nézzenek a moziban, milyen függönyt vegyenek a hálószobába vagy milyen szerek segíthetnek a bőrproblémáikon?

5. Megbíznak bennünk mások

Logikus, hogy csak olyan emberre bízzuk a titkainkat, akiben tudjuk, hogy nem csalódunk, igaz? Mi is így tennénk. Ezek után már értjük, miért is jelenti azt, ha ránk bízzák legféltettebb titkaikat mások, hogy vonzónak találnak minket? Szerintük biztonságot sugárzunk, tudják, hogy nem bántanánk őket meg soha.

6. Az őszinte mosoly vonzóvá tesz

A mosolynak több száz formája van, ám ebből csak néhány az, ami tényleg őszinte, belülről fakadó, ami nem csak a szájon, de a szemünkön is látszik. Lehet, hogy mi nem is vagyunk tudatában, de mások észreveszik, hogy mi a szemünkkel is mosolygunk. Ezt ők is egy széles vigyorral viszonozzák.

7. Emlékeznek a szokásainkra

Tudják, hány cukorral isszuk a kávét? Ki a kedvenc írónk? Jó, ha tudjuk, hogy az emberek csak annak a személynek jegyzik meg az apró szokásait, akiket vonzónak találnak. Ha a kollégáink már kérdés nélkül tudják, mit szeretünk, biztosak lehetünk benne, hogy sokkal vonzóbbak vagyunk a szemükben, mint gondolnánk.

Forrás: Marie Claire Russia, fotó: Unsplash