IQ-teszt: csak a zsenik találják meg mind a 10 hibát a képen

2023. szeptember 22.
Sasszem és gyors észjárás kell hozzá, hogy mind a 10 hibát megtaláljuk a látszólag békés hálószobában – vajon neked sikerülni fog?

Az agyunk arra van „kiképezve”, hogy könnyen észrevegye környezetünkből a kiugró, furcsa, oda nem illő részleteket, míg a szokványos elemek gyakran elkerülik figyelmünket. Gondoljunk csak bele: ha bemegyünk egy új helyiségbe, a legtöbben nem figyeljük meg a plafonról lógó lámpákat vagy a kilincsek formáját, de az rögtön feltűnne, ha csillár helyett banánok lógnának a fejünk felett, vagy ha óriási, kígyófejes kilinccsel kellene benyitnunk egy szobába. 

Az alábbi fejtörő épp erre a sajátosságra épít, és megpróbál ügyesen kicselezni minket az oda nem illő, mégis környezetbe simuló részletekkel. A látszólag békés és teljesen szokványos hálószobában összesen tíz hibát kell felfedeznünk, és lehetőleg minél gyorsabban – az igazán magas IQ-val rendelkezőknek mindössze pár perc elég hozzá. Vigyázat, a fejtörő megoldásához nemcsak sasszemre és éber figyelemre, de gyors észjárásra is szükség lesz! 

Megtalálod mind a 10 hibát a képen?

Mutatjuk is a hálószobát, indulhat a hibák keresése. Azt javasoljuk, alaposan vizsgáld meg a képet, figyeld meg gondosan az egyes képelemeket, de azért ne vessz el minden részletben. Keresd a furcsa, oda nem illő tárgyakat, apróságokat – gondold át, mi az, aminek lenne helye a hálószobában, és mi az, aminek nem. Ha készen állsz, hogy megoldd a fejtörőt, indulhat a keresés!

Sikerült megtalálnod mind a tíz hibát? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy megnéznéd, mi a helyes megfejtés, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

Tíz furcsaság a hálószobából

A megoldáshoz először érdemes végigmenni a nagyobb tárgyakon, aztán megkeresni a kisebb részleteket, „kilógó” elemeket. Nem kell túlságosan belebonyolódni a képelemzésbe, elég a józan paraszti eszünket használnunk. Ha szeretnéd megnézni, hol volt mind a tíz furcsaság, mutatjuk is a megfejtést. Neked sikerült?

Ha tetszett ez a fejtörő és kipróbálnád magad más feladványokban is, nézd meg ezt az agyafúrt képet, ahol szintén az a feladatunk, hogy megtaláljuk a hibát!

Forrás: BrightSide Fotó: Getty Images