Az emberek 95 százaléka nem találja meg a sünit a falevelek között

2023. szeptember 18.
Egyáltalán nem könnyű megtalálni a sünit az őszi motívumok között. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy csupán a próbálkozók 5 százalékának sikerült 10 másodpercen belül rábukkanni, hol rejtőzik a megoldás.
  • A rejtett képes feladványon egy sünit kell megtalálnunk.
  • A képen különféle őszi motívumokat látunk, amelyek között nem is olyan könnyű rájönni, hol rejtőzik a süni.
  • Az embereknek átlagosan fél percre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják a sünit a képen.

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hol rejtőzik a süni a képen?


Az emberek 95 százaléka nem találja meg a sünit a falevelek között

Az emberek 95 százaléka nem találja meg a sünit a falevelek között

Nehezebb megtalálni a sünit, mint gondolnánk

Nagyban nehezíti a feladatunkat, hogy a a keresett süni igencsak hasonlóan néz ki, mint a képen látható őszi motívumok. Annyi a különbség, hogy a sünit fel lehet ismerni a cuki kis arcocskájáról. Nem csoda, hogy csupán az emberek 5 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő sünire. A legtöbb próbálkozónak átlagosan fél percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt el a süni az őszi motívumokkal teli képen.

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. Az agyunk kezdi teljesen egyformának látni az alakzatokat a képen. Így nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között, összefolyik az egész kép. Emiatt még nehezebben jövünk rá, hol bújt el a süni a képen.

Egy kis segítség a süni megtalálásához

Annyit segítünk, hogy a sünit a kép jobb alsó részén kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. Különösen a kép jobb felében figyeljük meg tüzetesen a formákat.

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik a süni a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

Az emberek 95 százaléka nem találja meg a sünit a falevelek között

Sikerült?

Forrás: Mental Floss