Online IQ-teszt: kitalálod, ki a szellem a képen?

2023. szeptember 19.
Teszteld intelligenciádat a ravasz fejtörővel, ahol három személy között kell megtalálni azt, aki már nem él. Vigyázat, a válasz korántsem egyértelmű!

Újabb észbontó fejtörővel jelentkezünk, amellyel egyszerre tesztelhetjük figyelmünket és intelligenciánkat! Ahogyan gyakran az életben, úgy ezeknél a fejtörőknél is látszólag egyszerű a válasz, érdemes azonban egy kicsit alaposabban is elgondolkodni a feladványon – rá fogunk jönni, hogy a jó megoldás nem is volt annyira nyilvánvaló.

Ezek az online fejtörők általában hétköznapi logikánkat, más néven „józan paraszti eszünket” teszik próbára, arra hívnak, hogy értelmezzük a képet és próbáljuk meg megtalálni az alapvető összefüggéseket. Tedd magad próbára!

Kitalálod, ki a szellem a képen?

Az alábbi trükkös fejtörőnél az a feladatunk, hogy megmondjuk, melyik az a figura a képen, aki már nem él. Ehhez először is érdemes átgondolnunk, hogy mit tudunk a szellemekről – hogyan ábrázolja őket a populáris kultúra, mik az általános jellemzőik, milyen tulajdonságok különböztetik meg őket az élőktől? Ezek után nézzük meg alaposan a képen látható figurákat, de vigyázat – nem biztos, hogy a jó megoldás annyira egyértelmű!

Kezdődhet az agymunka, mutatjuk a fejtörőt!

Sikerült megtalálni az megoldást? Ha szeretnéd ellenőrizni a megfejtésedet vagy csak megnéznéd, mi volt a megoldás, görgess lejjebb! 

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

Meglepő válasz: itt a szellem a képen

Ideje feltárni, hogy melyik figura volt a szellem! Lehet, hogy a világító szemű alak gyanúsnak tűnik, de – bármilyen lény is legyen – nem ő a szellem! Ennél finomabb részlet árulja el, hogy ki az, aki már nem él, ez pedig a szellemek azon tulajdonságával van összefüggésben, hogy nem szilárd a testük. Így már megvan a megoldás? A szellem az a figura volt, akinek a lába keresztülhalad a padon – alább mutatjuk is:

Ha szeretnéd tovább tesztelni az agyadat, próbáld ki ezt a fejtörőt, ahol azt kell megmondani, hány dinnyét látsz a képen!

Forrás: GPuzzles