Hova menjünk a hosszú hétvégén? A legizgalmasabb programok az október 23-ai hétvégén

2023. október 18.
Október 23. 2023-ban hétfőre esik, ez pedig azt jelenti, hogy szuper őszi hosszú hétvégénk lehet az idei nemzeti ünnep apropóján!
Mit csináljunk az október 23-ai hétvégén?

Ingyenes múzeumlátogatás

Sokan nem tudják, de nemzeti ünnepeken ingyenesen látogathatók az állami fenntartású múzeumok, így ingyenesen megnézhetjük például a megújult Néprajzi Múzeumot, a Terror Házát vagy éppen a Szentendrei Skanzent is. Érdemes a látogatás előtt ellenőrizni az ingyenes múzeumlátogatási lehetőséget az adott múzeum honlapján! 

Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskőn

Szarvaskő település 2008 óta várja a csipkebogyó szerelmeseit az október 23-hoz legközelebb álló szombaton. Ezen a napon helyi termelők kínálják kézműves termékeiket, mustot, szörpöket, csipkebogyóból és más gyümölcsből készült lekvárokat. A fesztiválon a lekvárfőzés rejtelmeibe is betekinthetünk, de a meseszép környéken túrázhatunk is. 

További információ ITT

Tematikus tárlatvezetés a hatvani Vadászati Múzeumban

Híres írók, vadászok, meghatározó személyek mind a mai napig: a nemzeti ünnepen tematikus tárlatvezetésre invitálja az érdeklődőket a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum

További információ ITT 

Happy Halloween a Piczike Udvarban 

Az interaktív mese, halloweeni játékok, tökvásár, pónilovaglás, állatsimogató és finomságok a legkisebbeknek október minden hétvégéjén. 

További információ ITT

Mesés időutazás a Lumina Parkban

A Lumina Park egy varázslatos park, ahol felejthetetlen sétát tehetünk a multimédiás fény és hangjáték által létrehozott világban. A park minden korosztálynak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújt. Budapest 150 éves születésnapja alkalmából a város történetét ismerhetik meg a látogatók a parkban. 
 
További információ ITT 
 

 

 

 

 

Gomba-nap a Ligetben 

A gombák varázslatos világába tekinthetünk be október 21-én a Ligetben. Az ingyenes rendezvényt a Felelős Gasztrohős szervezi, meglepetésvendégeik ezúttal a Magyar Mikológiai Társaság tagjai lesznek. 
 
További információ ITT 

Szobanövényvásár a VAJ-ban

Szakemberi segítség mellett találhatjuk meg otthonunk új lakóit a VAJ-ban a Rákóczi térnél. A szobanövényvásárt a Pilea Projekt szervezi, és nyereményjáték keretében VAJ x Pilea Projekt ajándékcsomagot is nyerhetünk! 

További információ ITT 

Kiemelt fotó: Getty Images