Ez a könnyen elkészíthető tobozkoszorú a skandinávok kedvence idén ősszel

2023. október 13.
Ha nem akarunk behódolni a halloweeni dekorációnak, érdemes olyan örökzöld kedvencek felé kacsingatnunk, mint a tobozkoszorú. A legjobb benne, hogy otthon is könnyen elkészíthetjük, és számtalan módon díszíthetjük.
Tobozkoszorú őszi dekoráció
  • Azért is roppant sokoldalú a tobozkoszorú, mert az őszből egy kis módosítással egyszerűen átmenthető a karácsonyi szezonra.
  • Mutatjuk, hogyan készíthetjük el a saját tobozkoszorúnkat az egyszerű, letisztult skandináv stílustól az egészen bohémig.
  • Bár hobbiboltokban is vásárolhatunk tobozt, érdemes egy kellemes őszi kirándulással összekötnünk a tobozgyűjtést.

Az őszt azért is imádjuk, mert a szebbnél-szebb termésekből végre elkészíthetjük a szívet melengető, természetközeli dekorációnkat. Erre az egyik legalkalmasabb anyag a fenyőtoboz. Legegyszerűbb, ha tobozkoszorút készítünk belőle.

Bár hobbiboltokban is vásárolhatunk tobozt, érdemes egy kellemes őszi kirándulással összekötnünk a tobozgyűjtést. Mutatjuk, hogyan készíthetjük el a saját tobozkoszorúnkat az egyszerű, letisztult skandináv stílustól az egészen bohémig.

Hogyan készítsük el a tobozkoszorú alapját?

Október közepétől már bőven találunk különböző formájú és méretű tobozokat a fenyvesekben. Ezekből nagyon egyszerűen elkészíthetjük a tobozkoszorút.

  1. Rajzoljunk akkora kört egy kartonra, amekkora koszorút szeretnénk.
  2. Ha kivágtuk, ragasztópisztollyal illeszük a tobozokat a kartonra.
  3. Dönthetünk úgy, hogy a tobozok egyfelé állnak a koszorún, így letisztultabb őszi dekorációnk lesz. De változatos irányokba állítva is ragaszthatjuk a keretre a különböző méretű tobozokat.
  4. Akár már most felakaszthatjuk az ajtónkra a kész tobozkoszorút, de tovább is díszíthetjük.

Festett tobozkoszorú

Ki mondta, hogy a tobozkoszorú, csak barna lehet? (Fotó: PMQ for Two)

Ki mondta, hogy a tobozkoszorú csak barna lehet? (Fotó: PMQ for Two)

A tobozok természetes barnás árnyalata remekül illik bármilyen dekorációs stílushoz. Ám nincs semmi szabály arra, hogy egy toboz csak barna lehet. A PMQ for Two dekoratőrei fogták a festéket, és a koszorút néhány rózsaszínesre festett tobozzal dobták fel. Így sokkal frissebb és fiatalosabb változatát kapták a klasszikus tobozkoszorúnak.

Művirág koszorú tobozból

Tobozból akár virágkoszorút is készíthetünk (Fotó: The House That Lars Built)

Tobozból akár virágkoszorút is készíthetünk (Fotó: The House That Lars Built)

Nem kell, hogy a toboz toboznak nézzen ki. Néhány jó helyen megejtett vágásnak köszönhetően akár régi tobozokból is készíthetünk virág alakzatokat a koszorúnkra. Díszíthetjük, színezhetjük, vagy hagyhatjuk olyannak, amilyenek. A teljes instrukciókért érdemes a The House That Lars Built oldalára ellátogatni.

Kifehérített tobozok a koszorúban

Érdekes látványt nyújt a kifehérített tobozokból készített koszorú (Fotó: A Beautiful Mess)

Érdekes látványt nyújt a kifehérített tobozokból készített koszorú (Fotó: A Beautiful Mess)

Ha egy kis bohó hatásra vágyunk az őszi dekorációban, festés helyett inkább fehérítőbe mártsuk a tobozt, ahogy tette Emma Chapman, az A Beautiful Mess dekoratőre. A fakó tobozok remek ellenpontot képeznek a sötétebb levelek mellett.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash, A Beautiful Mess, The House That Lars Built, PMQ for Two