4 csodaszép európai tengerpart, ahová ősszel is érdemes elutazni

2022. augusztus 23.
A bakancslistát már összeállítottuk neked, mindössze annyi a dolgod, hogy válassz, és már tervezheted is a kései nyaralásodat!

A vénasszonyok nyarának, na meg a mediterrán országoknak hála szó sincs arról, hogy a nyaralásunkat kizárólag a nyári hónapokra lehet szervezni. Sőt, amennyiben ősszel indulunk útnak, a strandok már kevésbé zsúfoltak, ami ideális lehet azoknak, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől. A tanév megkezdése után jóval kevesebb család indul útnak, így ha introvertáltként egy csendes vakációra vágysz a tengerparton, akkor az alábbi európai üdülőhelyeket érdemes felvenned a bakancslistádra. Már csak azért is, mert kutatások is bizonyítják, hogy a természetes vizek jótékony hatással vannak a mentális egészségre, sőt egyfajta meditatív állapotot idézhetnek elő. Egyszóval, nem véletlen, hogy annyira vonzódunk ezekhez a helyekhez. Íme néhány turistacélpont, amit ősszel, de akár még télen is bátran felkereshetsz, garantáltan nem fogsz csalódni.

San Vito lo Capo Beach (Szicília/Olaszország)

Szicília

Közel két mérföldön át elterülő homokos tengerpart, ahol még hegymászásra, túrázásra is nyílik lehetőséged – ráadásul a csúcsról fantasztikus panoráma tárulhat eléd.

Marinha Beach (Lagos/Portugália)

Portugália

Bár az Atlanti-óceán vize ősszel már túl hideg lehet az úszáshoz, a napsütéssel októberig nyugodtan számolhatsz, szóval még így is megéri az utat Algarve egyik legkedveltebb strandja. Apály idején pedig számtalan tengeri élőlénnyel találkozhatsz.

Anthony Quinn Bay (Rodosz/Görögország)

Rodosz

Rodosz az egyik legmelegebb görög sziget ősszel, a lenyűgöző Anthony Quinn-öbölben pedig fenyővel borított hegyek teremtenek fantasztikus atmoszférát a kavicsos, sziklás partoknak és a türkizkék vizeknek.

Blue Lagoon (Ciprus)

Ciprus

A Blue Lagoon tulajdonképpen egy természetes úszómedence, amely a híres ciprusi Aphrodite-fürdő közelében található. Ezt a távoli öblöt a sűrű homok mellett sziklák védik, a víz pedig elképesztően áttetsző.

Fotó: Getty Images

Autóval utaznál?