Hibátlan a logikád, ha rájössz a trükkös találós kérdés megoldására

2023. november 08.
A mai feladványunk egy találós kérdés. Lehet, hogy rögtön megvan a megoldás, de az is lehet, hogy sehogy sem áll majd össze a kép. Teszteld magad!
  • Ez a találós kérdés lehet, hogy nehezebb annál, mint amilyennek látszik!
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, hány lánya van a főszereplőnek.
  • A legjobbaknak elég 5 másodperc, hogy kitalálják a megoldást.

Mire jók a fejtörők?

A fejtörők számos formában léteznek, lehetnek matematikai, logikai, szóbeli vagy akár képi jellegűek. Az egyik leghíresebb példa a sakk, amelyben a játékosoknak stratégiákat kell kigondolniuk az ellenfél legyőzésére. Ezek az érdekes feladatok nem csak szórakoztatóak, de segítenek a gondolkodási készségek fejlesztésében és az agy rugalmasságának növelésében is. Az emberi agy imád kihívásokkal szembesülni, és a fejtörők kitűnő módjai ennek az igénynek kielégítésére.

Trükkös találós kérdések

A találós kérdések olyan szórakoztató játékok, amelyekben a kérdés mögött rejtett a válasz, de általában egy kis trükk vagy szóvicc segítségével kell rájönni a megoldásra. Ezek a játékok gyakran hagyományos szóbeli vagy írásbeli formában jelennek meg, és a válasz lehet egy szó, egy kifejezés vagy akár egy rövid történet.

Íme a mai feladvány

Egy férfi így beszél a lányairól: „Mind szőke, kivéve kettőt; mind barna, kivéve kettőt; és mind vörös, kivéve kettőt.” A kérdés: hány lánya van a férfinak? 

Hány lánya van a férfinak?

Hány lánya van a férfinak?

 

 

 

A megoldás

Három lánya van: egy barna, egy szőke, egy vörös.

Forrás: rd.com