Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, ki hazudja magát embernek

2023. november 03.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik két irodista az imposztor?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik irodista hazudik – ketten közülük ugyanis valójában nem emberek.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon melyik két irodista nem is ember valójában. Vajon ki a két imposztor? 

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, ki hazudja magát embernek

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, ki hazudja magát embernek

Hogyan deríthetjük ki, melyik két irodista nem ember?

Öt csinosan öltözött irodistát látunk, két nőt és három férfit. Látszólag minden rendben van velük: van, aki telefonál, míg más csak mosolyog, vagy jókedvűen néz maga elé. Pont úgy néznek ki, mint ahogy azt egy irodában dolgozó nőtől vagy férfitól elvárnánk. De vajon melyikük lehet az imposztor?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik két irodista próbál mindenkit átverni. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk két apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik két irodista a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Két apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a az öt irodista testrészeit érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyik kettő az imposztor. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a 3-as és 4-es számú irodista nem is ember valójában. A 3-asnak két bal karja van, míg a 4-es lebeg a levegőben.

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, ki hazudja magát embernek

Sikerült?

Forrás: Brightside