4 tipp, hogy könnyebb legyen feldolgozni a szakítást

2023. április 04.
Bár egy kapcsolatnak véget vetni sosem könnyű, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy maga a szakítás gyakran csak a kisebbik rossz. A szakítás után ugyanis hátravan még az egyik legnehezebb feladat: le kell győznöd az elválás okozta szorongást és újraépíteni saját magadat. A következőkben ehhez adunk segítséget.
4 tipp, hogy könnyebb legyen feldolgozni a szakítást

Határozd meg, hogy miért szorongsz

Ahhoz, hogy kezelni tudd a szorongásodat, először is tudnod kell, hogy mi okozza. Félsz az egyedülléttől? Vagy attól, hogy rossz döntést hoztál? Áss mélyre a lelkedben és tudd meg, hogy pontosan mi okozza a problémát.

Indulj tiszta lappal

Hajlamosak vagyunk egy szakításnak csak a rossz, fájdalmas oldalát látni, pedig egy régi kapcsolat vége valami egészen új dolognak a kezdetét is jelenti. Szabadulj meg (legalább egy időre) a régi közös emlékektől, dekoráld újra a lakást és kezdj el új, saját szokásokat kialakítani. Összpontosíts az életed új fejezetére.

Fogadd el a családod és a barátaid támogatását

Egy szakítás után könnyen érezheted magad magányosnak, éppen ezért ne félj segítséget kérni a barátoktól és a családtól. Bátran mondd el nekik, hogy min mész keresztül, és tölts velük minél több időt, hogy ezáltal is enyhítsd a szorongásodat.

Adj magadnak időt

Ahelyett, hogy rögtön beleugranál egy másik kapcsolatba, adj magadnak egy kis időt, hogy átgondold a dolgokat. Egy szakítás tökéletes alkalom arra, hogy rendszerezd az érzéseidet, a vágyaidat és elvárásaidat, így egy következő kapcsolatba már sokkal tudatosabban tudsz majd belevágni.

Forrás: Elite Daily, Fotó: Getty Images