Mary-Kate Olsen újra boldog a sokáig elhúzódó válása után

2022. június 13.
A most 36 éves Mary-Kate Olsen évekkel ezelőtt hátat fordított a színészetnek, és azóta sem bánja, hogy új fejezetet nyitott az életében, mert az új szakmájában jóval sikeresebb, mint a szórakoztatóiparban.

Persze kivételek mindig akadnak, de a tapasztalat sajnos mégis azt mutatja, hogy a túl korán jött ismeretség súlyos következményekkel járhat a sztárok életében. Azok a hírességek, akik már gyermekként befutottak a szórakoztatóiparban, később gyakran függőséggel vagy mentális betegségekkel küzdenek. Daniel Radcliffe például soha nem bánta meg, hogy elvállalta Harry Potter szerepét, ennek ellenére azt sem tagadja, hogy a varázslóról szóló filmek elkészítése alatt lett az alkohol rabja. A színész nem tudta feldolgozni a népszerűséggel járó nyomást, és rettegett attól, mi vár rá majd a karrierjében, miután befejezik az utolsó rész forgatását. De felhozhatnánk példaképpen a világ egyik legsikeresebb ikerpárját, Mary-Kate és Ashley Olsent, akik már kilenc hónapos korukban „kipróbálhatták magukat” a kamerák előtt.

Az Olsen-ikrek 1988-ben

Az Olsen-ikrek 1988-ban

Hamar a családi filmek sztárjaivá váltak, sőt, a szerepeiknek köszönhetően a leggazdagabb fiatal nők között tartották őket számon. Ám az életük csak a felszínen tűnt tündérmesének, ugyanis a színfalak mögött számtalan hullámvölggyel kellett szembenézniük – különösen Mary-Kate-nek. A színésznő az évek során alkohol-, és drogfüggővé vált, és egy időre rehabilitációs intézetbe is vonult súlyos étkezési zavara, az anorexia miatt. A szenvedélybetegsége között megemlíthetjük a plasztikai beavatkozásokat is, hiszen olyan sokszor feküdt kés alá, hogy az arcvonásai teljesen megváltoztak.

Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen 2004-ben

Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen 2004-ben

Mary-Kate végül búcsút is intett a színészetnek, és inkább a divatiparban helyezkedett el, ami utólag szerencsés döntésnek bizonyult, mert mára több sikeres márka tulajdonosa. A magánéletben azonban egyelőre elkerülte őt a boldog befejezés: a házassága két évvel ezelőtt véget ért, és 2021 januárjában hivatalosan is kimondták a válásukat.

Mary-Kate és Olivier Sarkozy még 2012 májusában ismerkedtek meg egy buliban, és a bennfentesek szerint az első pillanatban egy hullámhosszra kerültek – ennek ellenére a kapcsolatukat sokan kritizálták a tizennyolc évnyi korkülönbség miatt.

Olivier Sarkozy és Mary-Kate Olsen 2015-ben

Olivier Sarkozy és Mary-Kate Olsen 2015-ben

Éppen ezért nem meglepő, hogy meg akarták védeni a románcukat a nyilvánosságtól, és csak ritkán jelentek meg együtt publikus eseményeken. Olivier Sarkozy 2014 májusában kérte meg szerelme kezét, 2015 novemberében pedig ki is mondták egymásnak az igent egy szűk körű szertartáson, alig ötven vendég társaságában – a meghívottaknak még a telefonjukat is ki kellett kapcsolniuk. Mary-Kate-et és férjét utoljára 2019 májusában sikerült elcsípniük a lesifotósoknak és bár akkor még kiegyensúlyozottnak tűnt a viszonyuk, az egykori színésznő egy évvel később benyújtotta a válókeresetet, de a per lefolytatását a koronavírus-járvány kirobbanása nagyon megnehezítette.

Mary-Kate Olsen

A sztár azóta nem mesélt a kapcsolati státuszáról, így csak találgathatunk, hogy rátalált-e újra a szerelem időközben, az viszont tény, hogy van valami, amiért szenvedélyesen rajong: ez pedig a divatszakma. „Mindig is keményen dolgoztunk” – utalt magára és a testvérére egy interjújában. Mary-Kate nagyon boldog, ha valaki tökéletesként utal a termékeikre, mert perfekcionistának tartja magát. „Folyamatosan fejlődünk és tanulunk” – emelte ki a márkájuk mottóját.

Fotó: Getty Images

Tovább olvasnál a témában?