Átlag felettinek kell lenned, hogy megmondd, melyik árnyék a helyes

2023. október 07.
Ideje megtornáztatni az agyunkat egy különleges fejtörővel!
  • Egy újabb, kifejezetten nehéz vizuális agytornát hozunk.
  • Az alábbiakban egy képet fogunk látni egy autóról a természetben.
  • Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kitaláljuk, melyik árnyék illik a képhez.

Rengeteg módja van annak, hogy folyamatosan tornáztassuk az agyunkat. Ennek egy formái lehetnek a különböző fejtörők. Ha úgy szeretnénk ellenőrizni logikai képességeinket, hogy közben jól is érezzük magunkat, akkor pedig végképp a fejtörőkkel kell foglalkoznunk. Sokféle tudáspróba létezik, vannak gyerekeknek szólók, vannak felnőtteknek és idősebbeknek szólók is. Miközben dolgoztatjuk az agyunkat a megoldások kitalálásával, még jól is szórakozunk.


Ezúttal egy igazán különleges fejtörővel tehetjük próbára a megfigyelőképességünket és az intelligenciánkat: a feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik árnyék illik az alább látható képhez. Egy zöld rétet látunk a képen, amin egy napelempark, illetve néhány szélerőmű látható. Körülötte fák, az égen pedig felhők sorakoznak. A feladat egyáltalán nem könnyű. Az emberek 99 százaléka nem jön rá, mi a helyes megoldás.

Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmond, melyik árnyék a helyes

Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmond, melyik árnyék a helyes

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Mennyi idő kellett, hogy megtaláljuk, melyik árnyék a helyes?

A zöld rét alatt hat különböző árnyékot látunk. Mindegyik árnyék eltér a többitől valamiben, és csak egyetlen passzol tökéletesen a képünkhöz. Segíthet a megoldásban, ha eldöntjük, melyik irányból nézzük végig az árnyékokat a fejtörőn, így biztosan nem marad rejtve a szemünk elől semmi olyan jel, ami megmutatná, mi a megoldás. Ne csüggedjünk akkor sem, ha végül nem jöttünk rá, melyik lehet a feladvány megoldása. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Ebben az igazán ínycsiklandó fejtörőben például azt a süteményt kell megtalálnunk, ami más, mint az asztalon lévő többi finomság. Egy egészen különleges fejtörőben azt kell megtalálnunk, vajon melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.

Átlagon felettinek kell lenned, hogy megmond, melyik árnyék a helyes

Sikerült?

Forrás: guillermomolinacordero.com