Legjobb Mikulás programok 2023: itt találkozhatsz a Télapóval idén!

2023. november 27.
Az óvodás, kisiskolás gyerekek szülei már lázasan keresik azokat a programokat, ahol 2023 decemberében összehozhatnak egy találkozót gyermeküknek a Mikulással. Ha most nem tudunk egészen Finnországig utazni, mutatjuk, idén hol találkozhatunk a Mikulással itthon!
Mikulás program
  • Szerencsére rengeteg olyan izgalmas programot szerveznek 2023-ban is, ahol a gyerekek találkozhatnak személyesen is a Mikulással.
  • Vonatozástól a kifejezetten autizmus spektrumzavarral élő gyerekekig mindenféle izgalmas Mikulás programon részt vehetünk.
  • Már a december 2-től rengeteg Mikulás-program várja a kisebb és nagyobb gyerekeket 2023-ban.

2023-ban december 6. szerdai napra esik, így a Mikulás programok már az előző hétvégén elkezdődnek. December 2-től egészen 9-ig találunk olyan remek lehetőségeket, ahol a kisebb és nagyobb gyerekek találkozhatnak a Mikulással.

1. Mikulás expressz 2023 – Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Parkban idén is várja a gyerekeket a Mikulás Expressz

A Vasúttörténeti Parkban idén is várja a gyerekeket a Mikulás Expressz

Már hagyomány a Mikulás Expressz a Vasúttörténeti Parkban minden Mikuláskor. Ezúttal december 2-án nyitja meg kapuit a Mikulás fogadására a Vasúttörténeti Park. Alma koncerttel, bűvészelőadással, adventi kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és korlátlan kerti vasutazással várják a gyerekeket. 

Természetesen a gyerekek fotózkodhatnak a Mikulás szobájában, sőt, személyesen is találkozhatnak a programon Mikulással és a manóival, ha kilátogatnak a Vasúttörténeti Parkba.

További információ és jegy: ITT.

2. Érkezik a Mikulás – Grund Játszóház, Miskolc

December 3-án délután 3 és 5 óra között várják a gyerekeket a Grund Játszóházba, így Miskolcon is találkozhatnak a gyerekek a Mikulással. A kisebbek délelőtt, a nagyobb gyerekek délután énekelhetnek, szavalhatnak együtt a Mikulással, és természetesen közös képet is készíthetnek, hogy mindenki lássa, valóban megtörtént a nagy találkozás a nagy szakállú Télapóval.

További információ és jegy: ITT.

3. Barlangi Mikulás – Szemlő-hegyi-barlang

Már hagyomány és nagyon izgalmas Mikulás napi program a Barlangi Mikulás érkezése a Szemlő-hegyi-barlangba. Két napon is, december 2-án és 3-án is lehetősége van a gyerekeknek találkozni a Mikulással és részt venni az izgalmas barlangász programon. Valószínűleg ilyen különleges Mikulás-élményben még sosem volt része a gyerekeknek, és a szüleiknek sem!

További információ és jegy: ITT.

4. Ho-Ho-Ho Mikulás – Szigethalom

2023. december 2-án délután 2-kor érkezik a Mikulás Szigethalmon a Dísz térre. Itt személyesen találkozhatunk, beszélgethetünk a Mikulással, sőt, a krampuszokkal is! A gyerekek ügyességi feladatokkal, játékokkal tölthetik meg a Mikulás-csomagjukat. A Mikulás-program ingyenes.

További információ: ITT.

5. Autizmusbarát Mikulás Érden – Szikra Tehetséggondozó Egyesület

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület autizmusbarát Mikulás programot szervez

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület autizmusbarát Mikulás programot szervez

2023. december 9-én egy különleges, csendes Mikulás-program várja az autizmussal élő gyerekeket a Szikra Tehetséggondozó Egyesületnél. Természetesen nem egyedül érkezik a Mikulás, hozza a manóit is. Ha van kedvük, a gyerekek velük együtt készíthetnek apró ajándékot. 

A manók elkísérik a gyerekeket a Mikuláshoz, akik ha szeretnének, akár egyedül, szüleikkel is mehetnek, de kis csoportban is találkozhatnak a Mikulással. Itt nem kötelező sem verset mondani, sem énekelni, hiszen a Mikulás úgy szeret minden gyereket, ahogy van, és csak azt szeretné, ha a gyerekek boldogok lennének. Ezért az az egy biztos, hogy a Mikulástól csomagot minden gyerek kap.

További információ és regisztráció: ITT.

6. Mikulás Kuckója – Agora Savaria, Szombathely

A gyerekek izgalmas programon találkozhatnak a Mikulással 2023-ban is a Mikulás Kuckójában

A gyerekek izgalmas programon találkozhatnak a Mikulással 2023-ban is a Mikulás Kuckójában

Szombathelyre is ellátogat a Mikulás 2023. december 6-án. Az AGORA-Művelődési és Sportházban egy otthonos kuckóban lesz a gyerekek vendége a Télapó. A szülőkkel együtt találkozhatnak a Mikulással a gyerekek, akivel énekelhetnek, verselhetnek, és ha rajzoltak valamit neki, azt is örömmel fogadja a Télapó.

További információ: ITT

Fotó: Getty Images, Vasúttörténeti Park, Unsplash