Csak az emberek 1 százaléka találja meg a Mikulást 13 másodpercen belül a képen

2022. december 04.
A Mikulás egy nehéz optikai illúziót hozott idén a csizmánkba. Valahol a téli városképen rejtőzik egy piros ruhás Mikulás. Ha képesek vagyunk megtalálni 13 másodpercen belül, mi is világrekorderek lehetünk. Erre ugyanis csak az emberek 1 százaléka képes.
  • 13 másodperc alatt kell megtalálnunk az optikai illúzión Mikulást, ha mi is a rekorderek közé akarunk tartozni.
  • Csupán az emberek 1 százaléka képes rájönni, hol rejtőzik a Mikulás a feladványon.
  • Átlagosan 32 másodpercre van szüksége az embereknek arra, hogy megtalálják az optikai illúzió megoldását.

Miért pont a Mikulás ne kedveskedett volna nekünk egy fejtörővel? Ehhez képest az az optikai illúzió, ahol Erzsébet királynő és a corgik között kell megtalálnunk egy pirítóst vagy a konyhában rejtőző egeret, esetleg azt, hogy melyik óra jár másképp, gyerekjátéknak tűnnek. A Mikulás ugyanis nagyon jól elrejtőzött a téli tájban és városkában. 

Nagyon gyorsnak kell lennünk, ha rekordidő alatt meg akarjuk találni a Mikulást a képen

Nagyon gyorsnak kell lennünk, ha rekordidő alatt meg akarjuk találni a Mikulást a képen

Hogyan találjuk meg a Mikulást az optikai illúzión?

Az optikai illúziók lényege, hogy minél több félrevezető vagy a figyelmünket elterelő részletet tartalmaznak, így a Mikulást rejtő képen is rengeteg dolog megragadhatja a figyelmünket. Ezzel azonban máris távolabb kerülhetünk a 13 másodperces álomhatártól, amennyi idő ahhoz kellene, hogy mi is ahhoz az 1 százalékhoz tartozzunk, akik ilyen gyorsan megtalálták a képen a Mikulást. 

A mikulásos optikai illúzió egy animált kép, ami azt jelenti, hogy ha úgy nézzük, ahogy szoktuk, az épületek és a havas részletek, melyek teljesen kitöltik az optikai illúziót, eltelítik ingerekkel az agyunkat, és emiatt sokkal nehezebb megtalálnunk a rajta rejtőző Mikulást. 

Hol van a Mikulás a képen?

Ha megtaláltuk a Mikulást 13 másodpercen belül, az különlegesen jó eredmény. De akkor se csüggedjünk, ha mi  nem tartozunk ezek közé az emberek közé. Annyit segítünk, ha valaki elakadt, hogy a Mikulást a kép jobb oldalán kell keresnünk. Ha még így sem sikerül, egy kis hajtás után megmutatjuk a megoldást, a Mikulás búvóhelyét.

Az átlagember több mint fél perc alatt találja meg a rejtőző Mikulást

Az átlagember több mint fél perc alatt találja meg a rejtőző Mikulást

Forrás: Latest News

Olvass tovább!