Zseni vagy, ha megmondod, a melyik anya követett el egy hatalmas hibát

2023. december 10.
Ismét egy nyomozós feladvány tartja lázban az internetezőket. Ezúttal arra kell rájönni, melyik anya hibázott. Mennyi idő kell, hogy kiderítsük a rejtélyt?
  • A legújabb nyomozós feladványban arra kell rájönnünk, melyik anya követett el hibát.
  • Egy apró, de beszédes nyom segíthet kitalálni az igazságot.
  • Csak az emberek 3 százaléka tudja 15 másodpercen belül kideríteni, melyik anya hibázott.

A krimiket, rejtélyeket és bűncselekményeket mindenki szereti. Mi is Miss Marple-ök vagy Hercule Poirot-k lehetünk egy kis időre, míg rájövünk, melyik anya hibázott. A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Zseni vagy, ha megmondod, a melyik anya követett el egy hatalmas hibát

Zseni vagy, ha megmondod, a melyik anya követett el egy hatalmas hibát

Hogyan deríthetjük ki, melyik anya követett el hibát?

Két kisgyerekes anyukát látunk a képen. Mindketten babakocsiban tolják a gyereküket – más-más időjárási körülmények között. Az egyikük verőfényes napsütésben tolja a kicsit a tengerparton, míg a másik esőben sétálgat a városban. Mindeközben valamelyikük elkövetett egy óriási hibát. Hogy megállapítsuk, melyikük volt az, érdemes egy kicsit jobban megvizsgálnunk a képet. Vajon miből lehet megállapítani, ki hibázott?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük követett el hibát. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik anya követett el hibát. Ám ha 15 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a babakocsira, pontosabban a babákra kell fókuszálnunk, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük anya követett el hibát. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a bal oldali anya követett el hibát, mivel veszélyes lehet ilyen napos időben bármiféle védelem nélkül kivinni a gyereket.

Zseni vagy, ha megmondod, a melyik anya követett el egy hatalmas hibát

Sikerült?

Forrás: Brightside