Kivételes az észjárásod, ha egy perc alatt megtalálod az elrejtett gyertyát

2024. január 08.
Az emberek többségének gondot okoz megtalálni kevesebb mint egy perc alatt a képen elrejtett gyertyát. Vajon te meg tudod dönteni a rekordot?

Egy sor hétköznapi tárgyat kellett már megtalálnunk a különböző rejtett képes feladványokkal. Volt, amikor egy méhecskét kerestünk a virágok között, máskor pedig egy strandlabdát

Ezúttal az a feladat, hogy egy gyertyát találjunk meg, amit egy játszótéren rejtettek el, miközben a gyerekek labdáznak, vagy éppen csúszdáznak. Elsőre könnyűnek tűnhet a feladvány, azonban sokkal nehezebb, mint azt gondolnánk.

Hol van a gyertya a rejtett képes feladványon?

Mi sem mutatja jobban, hogy a feladat nem is olyan könnyű, mint gondolnánk, mint hogy az emberek kétharmadának több mint 1 percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, merre rejtőzik az a bizonyos gyertya. Ahhoz, hogy megdöntsük az eddig felállított rekordot, kevesebb, mint egy perc alatt kell megoldanunk a feladványt. 

Találd meg a gyertyát a képen!

Te is meg tudod találni a gyertyát a képen?

Az is ellenünk dolgozik, ha nem találjuk meg gyorsan a gyertyát a rejtett képes feladványon, egyre nehezebbé válik rájuk akadni. Az agyunk a sok hasonló színű vagy formájú tárgy megkülönböztetésétől egy idő után elfárad, és már egyre nehezebb lesz az eltérő dolgokat megtalálnunk.

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Mennyi idő kellett a gyertya megtalálásához?

Ha elakadtunk, adunk egy kis segítséget ahhoz, hogy a rejtett képes feladványon megtalálhassuk a keresett tárgyat. A kép készítői kifejezetten trükkösek voltak, ezért a gyertyát a kerítés lécei közé rejtették el. 

Találd meg a gyertyát a képen

A kerítés lécei közé rejtették el a gyertyát

Addig is próbára tehetjük magunkat más hasonló feladványokkal. Az egyik legnehezebb rejtett képes feladvány az, amelyikben zongorabillentyűt kell megtalálnunk a zebrák között. De azt is csak az igazán sasszeműek veszik észre, hol bújt el a rózsaszín virágok között egy pillangó.

Forrás: Brightside Fotó: Brightside