Csak a zsenik jönnek rá, merre van az aranypénz a malacperselyek között

2023. május 31.
Milyen gyorsan találjuk meg a rengeteg malacpersely között az aranypénzt a rejtett képes feladványon? A rekord 6 másodperc. De sikerül ennél gyorsabban?
  • A brit Raisin nevű befektetési összehasonlító oldal készítette azt a rejtett képes feladványt, melyen egy aranypénzt kell megtalálnunk a malacperselyek között.
  • Átlagosan 15 másodpercre van szüksége az embereknek, hogy rájöjjenek a megoldásra.
  • Csak az emberek 1 százaléka látja meg 6 másodpercen belül az aranypénzt. Nekünk sikerül?

Ha valaha kotorásztunk már aprópénz után a táskánk aljában, nagyjából átérezhetjük, milyen nehéz megoldani ezt a rejtett képes feladványt

Hol az aranypénz a malacperselyek között a rejtett képes feladványon?

Hol az aranypénz a malacperselyek között a rejtett képes feladványon?

A képen rengeteg malacpersely között rejtettek el egy aranypénzt. Az a feladatunk, hogy találjuk meg minél gyorsabban ezt az érmét. A leggyorsabb megfejtőnek csupán 6 másodperc kellett erre, de átlagosan 15 másodperc alatt oldották meg a rejtett képes feladványt a próbálkozók. 

Mennyi idő alatt találjuk meg az aranypénzt?

Nem könnyű rájönni a rejtett képes feladvány megoldására. Annyi malacpersely van a rajzon, hogy az aranypénz teljesen beleolvad a háttérbe. Nagy szerencse kell hozzá, hogy első pillantásra kiszúrjuk a pénzérmét. De mellette persze szükség van remek megfigyelőképességre és elvont gondolkodásra is. Nem szabad, hogy ragaszkodjunk a beidegződésekhez és a berögzült képzettársításokhoz, mert akkor sokkal nehezebb meglátnunk a rengeteg malacpersely között az érmét.

A malacperselyek teljesen beborítják a rejtett képes feladványt. Minél tovább nézzük a képet, annál jobban egybefolynak és egyre nehezebbé válik kivenni a körvonalakat. Így ha nem sikerült rögtön az elején meglátnunk, hol rejtőzik a fejtörőn az aranypénz, egyre kisebb rá az esélyünk, hogy sikerül.

Hol az aranypénz a rejtett képes feladványon?

Ne merüljünk el a kép részleteiben, ne elemezgessük a malacperselyeket, mikor először ránézünk a rejtett képes feladványra. Hagyjuk, hogy az agyunk meglássa, amit keresünk. Ha így nem sikerült felfedeznünk, merre rejtőzik az aranypénz, osszuk fel négy részre a képet, és alaposan nézzük meg mindegyik negyedet. 

Akkor se keseredjünk el, ha nem sikerült rájönnünk a megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. De addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Keressük meg a méhecskét a margaréták között ezen a nagyon nehéz rejtett képes feladványon. Vagy próbáljunk meg rájönni ennek a fejtörőnek a megoldására, ahol egy sílécet kell megtalálnunk a nyugágyak között.

A piros kör mutatja a rejtett képes feladványon az aranypénz helyét a malacperselyek között

A piros kör mutatja a rejtett képes feladványon az aranypénz helyét a malacperselyek között

Forrás: Insider