Rejtett képes feladvány: lehetetlen megtalálni a méhecskét a virágok között

2023. május 26.
A való életben legalább a zümmögése elvezetne a méhecskéhez. A rejtett képes feladványban azonban még ez sincs a segítségünkre, muszáj csak a megfigyelőképességünkre hagyatkoznunk. Mennyi idő alatt találjuk meg az aprócska rovart?
  • Egy aprócska méhecskét kell megtalálnunk a színes margaréták között a rejtett képes feladványon.
  • Milyen gyorsan bukkanunk rá a méhecskére?
  • A legtöbb próbálkozónak legalább 20 másodpercre szüksége van, hogy rájöjjön, hol bújik meg az aprócska rovar.

A világon körülbelül 20 ezer méhfaj döngicsél és porozza be a virágainkat, hogy nekünk gyümölcseink teremjenek. Ezen a rejtett képes feladványon azonban csak egyetlenegy aprócska méhet kell megtalálnunk.

Egy aprócska méhecskét kell megtalálnunk a színes margaréták között a rejtett képes feladványon.

Egy aprócska méhecskét kell megtalálnunk a színes margaréták között a rejtett képes feladványon

Egy online virágbolt, az amerikai Arena Flowers készítette azt a feladványt, amin szebbnél szebb színes margarétákat láthatunk, és közöttük kell megtalálnunk a méhet. Vajon mennyi időre van szükségünk, hogy rájöjjünk a rejtett képes fejtörő megoldására? 

Hol rejtőzik a méhecske a fejtörőn?

Nagyon szerencsések vagyunk, ha első pillantásra sikerül kiszúrnunk a méhet a színes margaréták között a rejtett képes feladványon. A legtöbb embernek azonban ehhez legalább 20 másodpercre van szüksége. 

Nem könnyíti meg a dolgunkat a sárga háttér sem. Az agyunk ugyanis próbál egy olyan méhet találni a fejtörőn, amilyennek a leggyakrabban ábrázolják a hasznos kis rovart: sárga-barna csíkos repkedő méhet keres. Muszáj azonban elszakadnunk az ilyen berögződésektől, hogy ráakadhassunk a rejtett képes feladvány megoldására. 

Mennyi idő kellett a méh megtalálásához?

Ha nem sikerül ráakadnunk sehogy sem a méhecskére a fejtörőn, adunk egy kis segítséget. Gondoljunk arra, a méhek hova szállnak először a virágokon. Rögtön beugrik, hogy a virágport és a nektárt gyűjtik például a margaréták közepén. Nézzük meg alaposan a rejtett képes feladványon látható virágok porzóit is, és jó eséllyel megtaláljuk azt a méhecskét is, amit keresünk. Ha mégsem így történik, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Szép számmal akadnak még olyan fejtörők, ahol gyönyörű virágok között kell rábukkannunk a megfejtésre. A vidám virágos feladványban három nárciszt kell megtalálnunk, ami nem is olyan könnyű, mint elsőre látszik. Dudás Gergely rejtett képes fejtörőjén pedig nem méheket, hanem pillangókat keresünk.

Ezt az egyetlen apró méhecskét ezúttal a piros körrel jelzett virágon találjuk meg.

Ezt az egyetlen apró méhecskét ezúttal a piros körrel jelzett virágon találjuk meg

Ezt az egyetlen apró méhecskét ezúttal a piros körrel jelzett virágon találjuk meg. Viszont jó tudni, hogy egyetlen mézelő méh egy repülés során akár 50-1000 virágot is beporozhat. Így már érthető, miért kell annyira vigyáznunk ezekre a hasznos kis rovarokra.

Forrás: Insider