Az emberek fele nem találja meg soha a strandlabdát a képen

2023. május 27.
A másik fele viszont 30 másodperc alatt, vagy még gyorsabban meglátja, hol van. Mennyi ideig tart rájönnünk a megoldásra? Hol rejtőzik a strandlabda?
  • Végre elhisszük, hogy tényleg lesz nyár idén, abszolút átérezzük annak a rejtett képes feladványnak a hangulatát, amin a parkban piknikező emberek között kell megtalálnunk egy strandlabdát.
  • Az emberek fele képes csak 30 másodperc alatt vagy még gyorsabban rábukkanni a labdára.
  • Milyen gyorsan találjuk meg, ha még azt is eláruljuk, hogy egy piros labdát keresünk?

Végre ideért a meleg és a napsütés: Már látjuk értelmét előkeresni a strandtörölközőt és a fürdőruhát, amit tavaly a szekrény mélyére süllyesztettünk. Most, hogy elhisszük, tényleg lesz valódi nyár idén is, abszolút átérezzük annak a rejtett képes feladványnak a hangulatát, amin a parkban piknikező emberek között kell megtalálnunk egy strandlabdát.

Az emberek fele nem találja meg soha a strandlabdát a képen

Az emberek fele nem találja meg soha a strandlabdát a képen

A levegőből készített képen egy labda rejtőzik valahol a parkban piknikező és jó időt élvező emberek között. Mennyi idő alatt találjuk meg a rejtett képes feladványon ezt a labdát?

Vajon hol a labda a fejtörőn?

A feladatunk elsőre tűnik csak könnyűnek. A GalaBingo készítette a feladványt, és a statisztikáik szerint a próbálkozók fele képes csak 30 másodperc alatt vagy annál gyorsabban megtalálni a labdát a piknikezők között. Az emberek másik fele vagy egyáltalán nem, vagy legalább 56 másodperc alatt bukkan csak rá a rejtett képes feladvány megoldására. 

Nem csoda, hogy sokan ilyen nehezen boldogulnak. Minél tovább nézzük a fejtörőt, az agyunk annál nehezebben tesz különbséget a távoli légi fotón csupán foltoknak tűnő emberek és a hozzájuk tartozó tárgyak között. Ezért lehet az, hogy az emberek fele képtelen felismerni, hol a labda a rejtett képes feladványon.

Mennyi idő alatt találtuk meg a labdát a képen?

A leghatásosabb taktika valószínűleg az, ha először a kép egészére vetünk egy pillantást és nem akarunk a részletekbe merülni. Nézzük néhány másodpercig a piknikezőkről készült képet, és várjunk, hátha hirtelen kirajzolódik a labda. 

Ha nem volt szerencsénk, akkor osszuk fel négy egyenlő részre a képet. Minden egyes részt alaposan vegyünk szemügyre, és figyeljük meg. Annyit segítünk, hogy rózsaszín labdát keresünk a rejtett képes feladványban. Ne keseredjünk el akkor sem, ha így sem bukkantunk rá a megoldásra. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakoroljunk más hasonló feladványokkal. Hány embert találunk meg az irodáról készült fotón? Ezen az igazán trükkös fejtörőn pedig az a feladatunk, hogy rájöjjünk, ki a balkezes. 

A piros karika mutatja, hol a strandlabda a képen

A piros karika mutatja, hol a strandlabda a képen

Forrás: Insider