Csak villámgyors észjárással lehet kiszúrni a kakukktojást a képen

2024. január 16.
Az egész netet lázban tartja a feladvány, ahol elvileg csak annyi a dolgunk, hogy megtaláljuk a kakukktojást. A feladat mégis olyan nehéz, hogy csak az emberek 2 százalékának sikerül.
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik szőlőfürt az, amelyik eltér a többitől.
  • Épp ezért nem is meglepő, hogy az agyafúrt fejtörőt csupán az emberek 2 százaléka tudja időben megoldani.
  • Teszteld magad: te mennyi idő alatt jössz rá, melyik szőlőfürt lehet a kakukktojás?

Teszteld kognitív képességeidet egy újabb agyafúrt képrejtvénnyel, hol ezúttal annyi a feladatunk, hogy kiszúrjuk az azonos illusztrációk közé rejtett kakukktojást. Ez elsőre talán nem tűnik bonyolultnak, azonban előre szólunk, a keresett ábrát tényleg csak egyetlen apró részlet különbözteti meg a többitől – épp ezért egyáltalán nem lesz egyszerű kiszúrni. A képrejtvény megoldásához tehát kétségkívül átlagon felüli észjárásra lesz szükségünk: nem véletlen, hogy állítólag csupán a netezők 2 százaléka képes 20 másodpercen belül megoldani a feladványt.

Ahhoz, hogy sikerüljön megtalálnunk a kaukktojást, elsősorban a megfigyelőképességünket kell majd bevetnünk, érdemes azonban ügyelni rá, hogy ne időzzünk túl sokat a részleteken, hiszen így csak belezavarodunk majd a képbe. A lényeg, hogy megtaláljuk azt az állapotot, amikor képesek vagyunk éber figyelemmel, mégis „könnyeden” pásztázni a képet, és hagyni, hogy agyunk szinte magától tegye a dolgát.

Melyik szőlőfürt különbözik a többitől?

Az alábbi képrejtvényen tehát egy rakás szőlőfürtöt láthatunk, a feladatunk pedig az, hogy megtaláljuk azt, ami eltér a többitől. Ha szeretnénk emelni a tétet, nyugodtan állítsunk be egy stopperórát: nézzük meg, hogy sikerül-e 20 másodperc alatt teljesítenünk a kihívást. 

Mutatjuk is a trükkös képet!

Sikerült megtalálnod a kakukktojást? Ha szeretnéd ellenőrizni a válaszodat vagy csak megnéznéd a helyes megoldást, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

Ez a szőlő a kakukktojás: az apró részlet, ami eltér a képen

A trükkös képrejtvény megoldása azért is bonyolult, mert tényleg csak apró eltérésről van szó. A szőlő formája kísértetiesen hasonlít a többire, a szemek elrendezése mégis más egy kicsit. Az alábbi kép segítségével alaposabban is megfigyelhetjük a különbséget.

Szeretnéd kipróbálni magad más hasonló feladványokban is? Nézd meg ezt a képrejtvényt, ahol csak 30 másodpercünk van rá, hogy megtaláljuk az elrejtett grillsütőt!

Forrás: BrightSide