Igazi detektívnek kell lenned ahhoz, hogy kitaláld, melyik nő hazudik

2024. január 15.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nő az, aki hazudik?

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon melyik nő hazudik? 

Hogyan deríthetjük ki, hogy melyikük hazudik?

A képen kettő nőt, illetve egy férfit láthatunk, aki éppen most tért vissza a snowboardozásból. Látszólag minden rendben van velük: mindannyian élvezik a csillagos ég látványát, mellette pedig a tűz körül melegednek. Látszólag mindenük megvan, ami egy ilyen kirándulás esetén csak lehet. A gond csak az, hogy amint a fiú visszatért a hegyről, észrevette, hogy valami nem stimmel, hiszen eltűnt a vacsorája. Erről persze a barátait is megkérdezte. A balról látható nő azt felelte, hogy ő egész nap korcsolyázott, míg a középen lévő lány azt állította, miszerint ő már reggel óta ugyanazt az italt issza. 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, hogy vajon melyikük nem mond igazat. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk két apróságot.

nyomozós fejtörő

Kitalálod, hogy vajon melyik nő hazudik?

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két nő állítása közül az egyiket érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük hazudik. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a nő, akinek a kezében a jeges ital van, bizony nem mondott igazat. Azt állította ugyanis, hogy ő már reggel óta ugyanazt az italt szürcsölte a tűz mellett, azonban ha ez valóban így lenne, akkor a jég már régen elolvadt volna az italában. 

nyomozós fejtörő

Íme a megoldás!

Forrás: Brightside Fotó: Brightside