Igazi detektív vagy, ha megmondod, ki tetteti magát orvosnak

2024. január 14.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik férfi tetteti magát orvosnak?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható három férfi közül ki nem orvos.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható három férfi közül ki nem orvos valójában.

Igazi detektív vagy, ha megmondod, ki tetteti magát orvosnak

Igazi detektív vagy, ha megmondod, ki tetteti magát orvosnak

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük nem orvos valójában?

Egy kórházi szobát látunk, benne három férfival. Mind a hárman úgy öltöztek fel, mintha orvosok lennének, és első ránézésre annak is tűnnek. Az egyikőjük azonban egy imposztor: a hármójuk közül valaki csak megjátssza, hogy orvos. De vajon ki lehet az imposztor? Melyikőjük nem orvos? És hogyan deríthetjük ezt ki?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük nem orvos valójában. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi nem orvos. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három férfi arcát érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük nem is orvos valójában. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a jobb oldali férfi nem orvos. Nincs névkártyája, és a szemei, illetve a fogai arra utalnak, hogy ő valójában egy vérfarkas.

Igazi detektív vagy, ha megmondod, ki tetteti magát orvosnak

Sikerült?

Forrás: Brightside