Rendkívüli az elméd, ha észreveszed a számot a vibráló képen

2024. február 08.
Ez a trükkös fejtörő nemcsak a látásunkat teszteli, de azt is megmutatja, hogyan működik az agyunk – neked sikerül kiszúrnod az elrejtett számjegyet?
  • Az alábbi képen egy vibráló optikai illúzión kell észrevennünk az elrejtett számjegyet.
  • Ehhez nemcsak jó szemre, de jól működő kognitív képességekre is szükséged lesz.
  • Teszteld agyműködésedet ezzel a nem mindennapi fejtörővel.

Az alábbi feladvány tulajdonképpen a szemünket próbára tevő optikai illúziókat ötvözi a kognitív képességeinket tesztelő online fejtörőkkel. Így egyszerre ellenőrizhetjük velük szemeink működését és elménk frissességét – épp ezért számít komplex és egyáltalán nem könnyű feladatnak. Ennél a fejtörőnél kulcsfontosságú, hogy a tekintetünk ne zavarodjon bele a vibráló, pszichedelikus képbe, hiszen az a feladatunk, hogy kiszűrjünk egy információt – egészen pontosan egy számot – ebből a „vizuális zajból”. A rendhagyó fejtörővel letesztelhetjük, mennyire hatékonyan működik együtt szemünk és agyunk a keresésben, és hogy mennyire vagyunk képesek meglátni a lényeget a felesleges, zavaró ingerek között.

Észreveszed a számot a fejtörőn?

Előre szólunk, ezt az optikai illúziót direkt úgy alkották meg, hogy összezavarja a tekintetet – néhány embernek még a feje is megfájdul, ha túlságosan sokáig nézi. A legjobb tehát, ha minél gyorsabban cselekszünk és megpróbáljuk a lehető legrövidebb idő alatt megoldani a fejtörőt. A lényeg, hogy ne engedjük a tekintetünknek, hogy leragadjon a vibrálásban, próbáljuk frissen, éber figyelemmel keresni az elrejtett számot. Készen állsz a kihívásra? Mutatjuk is a hipnotikus fejtörőt!

Megtalálod a rejtett számot a fejtörőn?

Sikerült megtalálnod az elrejtett számot? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat vagy megnéznéd, mi volt a jó válasz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szám a vibrálásban: mutatjuk a fejtörő megoldását

A fejtörő megoldása nem csak azért nehéz, mert a vibráló minta összezavarja a tekintetet, de azért is, mert a számot szándékosan olyan színnel írták fel, ami megtalálható a képen. Talán az sem segít, hogy a fejtörő ravasz készítői egy olyan számot választottak, ami íves, kerek és így bele tud simulni a koncentrikus körökbe – egészen pontosan a 8-asz számról van szó. Ha még így sem sikerült észrevenni, mutatjuk is a megoldást az alábbi képen:

Ha tetszett ez a játék, és szívesen kipróbálnád magad más hasonló feladványokban is, nézd meg ezt az agyafúrt nyomozós fejtörőt, ahol azt kell kitalálnod, melyik karakter nem mondhat igazat.

Forrás: BrightSide