Nyomozós fejtörő: igazi detektív vagy, ha kitalálod, hogy melyik nő a várandós

2024. január 31.
Ismét kipróbálhatjuk, hogy vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Egy férfi súlyos balesetet szenvedett, éppen ezért elvesztette a memóriáját. Segítsünk neki kitalálni, hogy vajon melyik nő mond igazat.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a három nő közül, vajon melyik ténylegesen várandós, és melyikük annak a férfinak a felesége, aki elvesztette a memóriáját.

Hogyan deríthetjük ki, hogy valójában melyikük a várandós?

Egy kórházi szobát látunk, benne három várandós nővel és a férfival, aki a balesete miatt semmire sem emlékszik. Első ránézésre nem igazán tudunk különbséget tenni a három nő között, hiszen mindegyikük várandósnak tűnik és sejtelmes pillantásokkal illetik a kórházi ágyon fekvő férfit. Az apró jelek alapján azonban az egyikőjük azonban mégis különbözik. De vajon ki lehet az igazi feleség? És hogyan deríthetjük ezt ki?

Vajon melyik nő a felesége a balesetet szenvedő férfinak?

Vajon melyik nő a felesége a balesetet szenvedő férfinak?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük, aki csak eljátssza a feleség szerepet. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három nő arcát és lábait érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük az igazi várandós feleség. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a várandós feleség a jobb oldali, zöld ruhás nő. Hogy miért? A bal oldalon lévő piros felsőben lévő nő nem úgy néz ki, mint aki egyhamar szülni fog, a középső magas sarkút visel, így vélhetően ő csak eljátszotta terhességét, azonban az igazi feleség cipőfűzői ki vannak kötve. Ez egy árulkodó jel, hiszen, aki a terhessége késői fázisában jár, annak már valóban gondot okozhatnak ezek az apró műveletek is. 

A zöld ruhás nő a balesetet szenvedő férfi felesége

A zöld ruhás nő a balesetet szenvedő férfi felesége

Forrás: Brightside