Átlagon felüli az észjárásod, ha rájössz, hogy vajon melyik nőnek lehet kutyája

2024. február 09.
A következő nyomozós fejtörő egy látszólag nagyon könnyen megoldható feladványnak néz ki, azonban a megoldás ennél sokkal összetettebb. Csak a zsenik szúrják ki, hogy mi az az árulkodó jel, ami alapján kiderül, hogy melyik nőnek van házi kedvence.

Érdemes lehet megszakítani néha a munkaidőt egy-egy rejtett képes feladvánnyal, hibakeresős és nyomozós rejtvénnyel, hiszen ezek nemcsak szórakoztatóak, de segítenek kicsit felfrissíteni elménket. A netezők egyik kedvenc „műfaját” a nyomozós fejtörők jelentik, hiszen ezeknél a feladványoknál nem csupán a figyelmünket, de a logikai képességeinket is be kell vetnünk a megoldáshoz.

Az alábbi feladványban különösen nehéz a feladatunk, hiszen viszonylag egyszerű illusztrációról van szó, vagyis elég kevés információ alapján kell tudnunk eldönteni, hogy vajon amelyik nőé a kutya, Ha szeretnéd emelni a tétet, nincs más dolgod, mint előkészíteni egy stopperórát, a rendkívül magas intelligenciával rendelkező személyek számára ugyanis a netezők szerint 10 másodperc is elég a megoldáshoz.

Vajon a két nő közül melyiknek van háziállata? 

A rafinált nyomozós fejtörőn tehát két nőt láthatunk két különböző lakásban. Azt mondják, hogy az ember lakása sok mindent elárul az adott ember személyiségéről, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy alaposan megvizsgáljuk a lakásban elhelyezett tárgyakat. A feladat az, hogy kitaláljuk, vajon melyiküknek lehet kutyája. Elsőre talán pofonegyszerűnek tűnik a feladvány, de valójában van egy nagyon is árulkodó jel a képen – csak az a kérdés, képesek leszünk-e kiszúrni azt.

Mutatjuk a képet, indulhat a nyomozás!

Vajon melyiküknek lehet kutyája?

Vajon melyiküknek lehet kutyája?

Sikerült megtalálni az árulkodó jelet? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd, mi volt a jó válasz, görgess lejjebb!

Az árulkodó részlet

Lehet, hogy először a rendből, illetve a lakás tisztaságából fakadóan próbáltad kikövetkeztetni, hogy vajon melyik nőnek lehet házi kedvence, azonban a feladat ennél sokkal nehezebb. A bökkenő a képen lévő cipőknél látható, ugyanis ha jobban megnézzük a fotókat, láthatjuk, hogy az első képen szereplő nő komódján egy rágott cipő hever. Ebből pedig jogosan következtethetünk arra, hogy valójában ő a gazdi.

Vajon melyiküknek lehet kutyája?

Vajon melyiküknek lehet kutyája?

Ha szeretnéd kipróbálni magad más hasonló feladványokban is, nézd meg ezt a fejtörőt, ahol azt kell megállapítanod, melyik két falevél teljesen egyforma.

Forrás: Brightside