Mondd, miért dobog a szíved, és adunk egy Valentin-napi ötletet!

2024. február 13.
Még mindig nem késő igazán eredeti Valentin-napi meglepetést szervezni vagy beszerezni. Hoztunk pár tuti Valentin-napi ötletet!
2023-ban szerelem szempontjából a lehető legkedvezőbb a csillagállás Valentin-napon és környékén.

Van, akit élményekkel lehet levenni a lábáról, van, akinek a hasán át vezet a szívéhez az út… Ha tudod, mi a Valentin-nap alkalmából meglepni kívánt személy gyengéje, akkor könnyű dolgod van – csak ki kell választanod az alábbi listából a hozzá leginkább illő Valentin-napi ötletet, programot vagy ajándékot. 

A könyvek szerelmeseinek

Christina Lauren (vagyis a Christina Hobbs és Lauren Billings szerzőpáros) újabb zseniális kötettel jelentkezik. Ha vicces és megható kötettel szeretnéd meglepni a kedvesed, a Szerelem és egyéb szavak a tökéletes választás – ráadásul speciális, színes élfestéssel jelenik meg. Macy beleszokik a hajtós, de élményszegény menetrendbe: gyakornok lett a gyermekklinikán, tervbe vette, hogy összeházasodik egy idősebb, jómódú férfival. Lehajtott fejjel halad előre, nem törődik azzal, mit súg a szíve. De amikor véletlenül összefut Elliottal – élete első és egyetlen szerelmével –, a nagy odafigyeléssel létrehozott buborék kipukkad. Elliot a világot jelentette Macynek – együtt nőttek fel, a nyurga fiú, aki állandóan a könyveket bújta, az évek során férfivá serdült, aki elrabolta Macy szívét. Mellette állt, miután a lány elvesztette az édesanyját. Annak idején Elliot szerelmet vallott Macynek, de rögtön aznap össze is törte a szívét. Az emlék sok évvel később is ugyanolyan fájó – vajon képesek lesznek feldolgozni? Lehetnek még együtt boldogok? (21. Század Kiadó)

A kávé szerelmeseinek

Mi lehetne romantikusabb ebben a tavasziasan szép időben, mint egy séta a Duna-parton, naplementenézés a Szabadság hídon? Az, ha andalgás közben egy-egy Pistachiomisu Lattét kortyolgattok! A Vámház körúti Flatty coffee to go koncepcióban működik, Valentin-nap alkalmából pedig egy igazi elviteles különlegességet kínál: a február 18-ig elérhető kávéital ötvözi a tiramisu és a tejeskávé minden finomságát – jó adag pisztáciával és málnával megbolondítva.

A táskák szerelmeseinek

A Valentin-nap sok mindenkiben visszás érzést kelt, akár párban él, akár nem. De ez az ünnep tökéletes alkalom lehet, hogy kimutassuk szerelmünket a táskáink iránt – akár kapcsolatban élünk, akár egyedülállóak vagyunk. Így született meg a Lilla Sellei Bags limitált szériás Love kollekció ötlete, amely a táskákat és a táskás közösséget ünnepli! „Nem szerettem volna elcsépelt, pirosban pompázó szívecskés, ritmikus mintát – magyarázza a tervező. – Ezért esett a választásom a mélybordóra és – totál véletlenül – a Pantone által is az év színének választott barackos árnyalatra. Többféle szívecske egymásra rétegződéséből jött létre a végleges terülőminta, ami annyira játékos és megismételhetetlen egy-egy táskán belül, ahogyan azt már tőlünk megszokhatták a vásárlók.” Figyelem, csupán ez valóban egy egyedülálló, Valentin-napi ötlet, mert csak február 15-ig kapható!

A wellness szerelmeseinek

Valentin-nap alkalmából rózsaszínbe borul a W Budapest! A Love Notes by W programsorozat a szerelmet ünnepli, és – túlmutatva Valentin-nap estéjén – egy egész héten keresztül várja vendégeit gyengéd meglepetésekkel, kifinomult élményekkel és a W márkára jellemző különlegesen megidézett pillanatokkal. Az ünnepi hét során minden nappal egy újabb szerelmeslevél tárul fel, magában hordozva egy felejthetetlen emlék ígéretét. Az AWAY Spában a rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, míg a tükrök és víz románca a harmónia érzetét hozza el. A feltöltődést az alkalomra összeállított wellnessajánlatok emelik a következő szintre: a február 18-ig elérhető Valentine’s Day Rendezvous csomag két fő részére nyújt pihenést masszázzsal, egy-egy pohár pezsgővel, Hydro Bath kezeléssel, valamint belépéssel a gőzfürdőbe.

A Disney-mesék és/vagy a tészták szerelmeseinek

Mindig is arra vágytál, hogy átélhesd a Susi és Tekergő rajzfilm ikonikus romantikus jelenetét, amikor egy tálból majszolja a két szerelmes a húsgolyós tésztát? Ha igen, akkor ezt most február 14-én a 101Tigrisben megteheted! Valentin-napi ötletként ugyanis ezen a napon paradicsomos húsgolyós menüvel készül a tésztázó, ami ráadásul – a jelenethez hűen – extrahosszú tésztával, egy nagy tányéron érkezik az asztalhoz. A helyek száma limitált, mindössze negyven adaggal készülnek, így érdemes előzetesen a foglalásnál jelezni, hogy ezt a menüt szeretnétek választani.

Fotó: Marie Claire-archívum