Romantikus filmek Valentin-napra, amiken biztos olvadozni fogsz

2024. február 07.
A Valentin-napi programokat tekintve sokaknak egyből a romantikus, gyertyafényes vacsora jut eszébe, pedig egyáltalán nem kell ehhez ragaszkodnunk. Mindent csináljunk a saját szájízünk szerint: ha nem akarunk kimozdulni, akkor inkább nézzünk romantikus filmeket otthon, a négy fal között.
Romantikus filmek Valentin-napra, amiken biztos olvadozni fogsz
  • Összegyűjtöttünk nektek egy Valentin-napi filmajánlót.
  • Akár egyedül, akár párban, a romantikus filmek mindig tökéletes programnak bizonyulnak Valentin-napra.
  • Mutatjuk kedvenc Valentin-napi romantikus filmjeinket.

Akár a partnerünkkel, akár a barátainkkal, esetleg egyedül töltjük a Valentin-napot, egy sírós romantikus film tökéletes program lehet a szerelmesek ünnepére. Esetleg valamilyen könnyed, vicces filmet néznél? Akkor a romkomok közül válassz! Netalán arra van szükséged, hogy átfűtsenek az érzelmek? Akkor nézz valamilyen drámai, érzelmes filmet. Mutatjuk, hogy mi mit ajánlunk!

Ezeket a romantikus filmeket nézd Valentin-napon:

1. Valentin-nap (2010)

Ahogy már a címe is elárulja, ez a film bizony Valentin-napon játszódik, méghozzá Los Angelesben. A szerelmesek ünnepe sem mentes a veszekedésektől és a nem várt fordulatoktól: bármikor születhetnek új és véget érhetnek a régi románcok. Ebben a filmben olyan sztárok esnek szerelembe, szakítanak vagy jönnek össze újra, mint Jennifer Garner, Julia Roberts, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Topher Grace, Shirley MacLaine, Bradley Cooper, Taylor Swift, Jamie Foxx és Anne Hathaway.

2. Félévente randevú (1957)

A Félévente randevú egy klasszikus könnyfakasztó, romantikus hollywoodi film. A nagy nőcsábászt, Nickie Ferrantét alakító Cary Grant hazafelé utazik, hogy megházasodjon, ám a transzatlanti hajóúton szerelembe esik egy énekesnővel (Deborah Kerr). Megfogadják, hogy újra találkoznak az Empire State Building tetején, de a sors közbeszól, próbára téve szerelmüket. Szenvedély, a dráma és a gyengéd pillanatok ideális keveréke ez a film.

3. Holdkórosok (1987)

A Holdkórosok a tökéletes bizonyíték arra, hogy soha nem tudhatod, mikor talál rád a szerelem. Természetesen Loretta Castorini (Cher) sem számít arra, hogy beleszeret vőlegénye testvérébe, Ronnyba (Nicolas Cage), amikor végre elhatározza, hogy férjhez megy udvarlójához, Johnny Cammarerihez. Innentől persze nincs megállás, a szerelem mindenkit megbolondít.

4. Dirty Dancing (1987)

Készülj fel arra, hogy te is szerelembe fogsz esni a Dirty Dancing főszereplőivel, Johnnyval (Patrick Swayze) és Babyvel (Jennifer Grey), ahogy ők egymásba szeretnek a luxus nyaralóhelyen 1963 nyarán. Johnnyt, a jóképű tánctanárt partnere faképnél hagyja egy nagy verseny előtt, de hamarosan kiderül, hogy Babyvel remek párost alkotnak – ez viszont nem tetszik a tizenhét éves lány szüleinek.

5. A szerelem hullámhosszán (1993)

Meg Ryan és Tom Hanks mindenkit elvarázsolnak Annie és Sam szerepében. Karácsonykor egy rádiós talk-show műsorvezetője az álmaikról, vágyaikról kérdezi a hallgatóit „A szerelem hullámhosszán”. Egyszer csak betelefonál egy seattle-i kisfiú, aki özvegy édesapjának szeretne partnert találni, aki egyedül neveli őt. Annie autóvezetés közben hallgatja a rádió éjszakai műsorát, és teljesen elámul a megindító szavaktól. Úgy érzi, hogy a nagy ő szólt hozzá, ezért elhatározza, hogy felkutatja a kis családot.

6. Római vakáció (1953)

A Római vakáció egy időtlen Valentin-napi történet. A gyönyörű Anna hercegnő európai körutazást tesz, de már rettenetesen elege van a rengeteg szereplésből. Annyira felzaklatja magát, hogy Rómában nyugtatót kap az orvosoktól, akik azt tanácsolják neki, hogy pihenje ki magát. Anna persze nem fogadja meg a tanácsot, inkább kiszökik a palotából és nekivág az ismeretlen városnak. Csakhogy összetalálkozik egy amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki saját szállására viszi a nyugtatótól szédelgő hercegnőt egy eget rengető sztori reményében.

7. 10 dolog, amit utálok benned (1999)

Nincs is jobb Valentin-napi program, mint a 10 dolog, amit utálok benned, vagyis William Shakespeare Makrancos hölgyének tini-adaptációja. Heath Ledger és Julia Stiles között egyszerűen kirobbanó a kémia, ráadásul egyszerűen nem lehet sírás nélkül kibírni Stiles könnyfakasztó vallomását, amikor elmondja, mit érez Ledger iránt. Biancát hiába hívják randira a fiúk, apja megtiltotta neki a bulizást, amíg nővére, Kat otthon ül. Biancának persze van terve a helyzet megoldására: felbéreli Patrick Veronát, hogy csábítsa el testvérét.

8. Nem adok kosarat! (2000)

Íme két szomszéd szerelmes sztorija Valentin-nap estéjére: a Nem adok kosarat! Monicát (Sanaa Lathan) és Quincyt (Omar Epps) a kosárlabda iránti szenvedélyük köti össze, ugyanis a kislány és a kisfiú is nagyon tehetséges a sportban. A két gyerek persze nem igazán jön ki jól, vetélytársat látnak egymásban, egészen a főiskola végéig, amikor is minden megváltozik. Quincy apja rossz szemmel nézi a kapcsolatukat, ezért a fiú szakít a lánnyal, de néhány év múlva újra találkoznak, és kiderül, hogy az érzelmek talán nem múltak el nyomtalanul.

Fotó: IMDB