Valentin-napi programot keresel? Így töltsd a február 14-ét!

2024. február 05.
A Valentin-nap az év egyik legszerelmesebb napja, de nem csak ilyenkor kell ám ünnepelni egymást! Ha viszont mégis valamilyen romantikus programmal ütnétek el az időt, akkor adunk néhány tippet.
Valentin-napi programot keresel? Így töltsd a február 14-ét!
  • Idén Valentin-napon próbáljatok ki valami újat.
  • Egyedül vagy párban – mindenki számára van tökéletes program Valentin-napra.
  • Mutatjuk a kedvenc Valentin-napi randiötleteinket.

Valentin-napon a romkomok és a közösségi média miatt nagy nyomást érzünk a tökéletes randevú megszervezésére. Mi azt javasoljuk, hogy két szempontot vegyél figyelembe: a program legyen kreatív vagy új.

Valentin-napi randiötletek 2024-re

1. Legyetek séfek és cukrászok

Hagyd a tipikus Valentin-napi vacsorát és készítsétek el otthon a finomságokat. Egy kis csokoládé, fondü, burrata vagy sajttál, és még a zavaró tömeget is elkerülhetitek az éttermekben. Ha mégis rendelnétek, akkor próbáljátok ki egy olyan nemzet konyháját, amit még soha nem kóstoltatok.

2. Menjetek kiállításra

Ha valami különleges élményre vágytok február 14-én, akkor látogassatok el a Mai Manó Házba, azaz May Emánuel 1894-ben épített neoreneszánsz műteremházába. Az egykori királyi és császári fényképész Napfényműtermében megtekinthetjük azokat a freskókat, amelyek az eredeti felvételek hátteréül szolgáltak. Valentin-napon a párok egy belépőjegy áráért most több kiállítást is megnézhetnek.

3. Romantikus spa-day

Ahelyett, hogy megerőltetnétek magatokat a Valentin-napi randiszervezésben,  inkább szenteljétek ezt a napot a pihenésnek, méghozzá kettesben. Egy jó masszázs, halk zene és fények a háttérben – mi kell még? Ráadásul ez a program akkor is tökéletes, ha szingli vagy: elő a hajmaszkokat, a bőrradírokat akkor pedig egyedül.

4. Hozd le neki a csillagokat

Lehetne jobb Valentin-napi programot szervezni egy csillaglesnél? A klasszicista Svábhegyi Csillagvizsgálóban február 14-én megtekinthetjük a szerelmesek csillagának is nevezett vöröses Gránitcsillagot, az Orion-ködöt, Perseus-ikerhalmazt, valamint egy különleges előadást is meghallgathatunk a bolygóktól kezdve a pajzán görög legendákig.

5. Valami extrém

Nem is lehetne annál emlékezetesebb egy Valentin-napi randi, mint amikor valami olyat csináltok, amit azelőtt soha. A fal- vagy sziklamászás például pont ilyen, ráadásul amellett, hogy örök élményben lesz részetek, sportoltok és még az adrenalinszintetek is az egekbe ugrik.

6. Nem vagy itt és nem is voltál

Február 14. és 25. között semmiképp se hagyd ki Kizlinger Lilla fotókiállítását a Főfotoban. A színésznő az elmúlt nyolc évétől búcsúzik a Nem vagy itt és nem is voltál nevet viselő kiállításán. Valentin-napon irány a Főfoto!

@ohsuzy_ You'll definitely find us on the couch on Valentine's Day #couple #ittakestwo #gaming #gamenight #datenight #datenightideas ♬ glue song - ・❥・

7. Nem muszáj pénzt költeni

Idén Valentin-napon legyél extra kreatív, és tervezz egy olyan napot, ami tele van olyan tevékenységekkel, amelyek semmibe sem kerülnek. Menjetek kerékpározni vagy sétálni, esetleg fedezzetek fel egy új városrészt.​

8. Fedezzétek fel az ismeretlent

Valentin-napon csomagoljatok össze és induljatok el anélkül, hogy előre kitalálnátok az úti célt. Irány a reptér, az állomás vagy az autópálya, és hagyjátok, hogy a kíváncsiságotok vezessen titeket. A spontaneitás nem csak izgalmas, de arra is lehetőséget ad, hogy együtt ugorjátok meg a problémákat.

9. Vegyetek egymásnak könyvet

Ha szerettek olvasni, csak menjetek el a kedvenc könyvesboltotokba, és mindketten vásároljatok egy könyvet a másiknak Valentin-napra. Ezután töltsétek az estét azzal, hogy egymásnak vagy egymás mellett csendben, magatoknak olvastok. A téli könyvajánlónkban (amit ide kattintva érhetsz el) mi is mutatunk pár érdekes, friss könyvmegjelenést.

10. Autós mozi otthon

Természetesen választhatod a klasszikus vacsorát és mozit Valentin-nap alkalmából, ha az áll közelebb hozzátok, de nem muszáj a megszokásokhoz ragaszkodni. Elő a fényfüzérekkel (éljenek a karácsonyi fények!), készíts kuckót sok-sok takaróból, és persze ne feledd a pattogatott kukoricát sem! Válasszatok ki egy jó filmet, amit még egyikőtök sem látott, és kezdődhet a romantikus összebújás.

11. Szexi újdonság

A hálószobában mindig érdemes kísérletezni, pláne Valentin-napon! Most próbáljatok ki valamit, ami iránt mindketten érdeklődtök, csak még sosem léptétek meg – legyen az egy szexi masszázs, egy izgalmas játék vagy a szemetek bekötése. Akár szexjátékot is vehettek egymásnak, hogy aztán együtt próbáljátok ki őket.

12. Önkénteskedjetek együtt

Valószínűleg ez a terület nem éppen az, amit gyakran csináltok. Itt az ideje kipróbálni, méghozzá Valentin-napon! Remélhetőleg egész évben szeretitek egymást, úgyhogy most adjatok szeretetet valakinek, akinek még nagyobb szüksége lehet rá.

Fotó: Getty Images