Csak az emberek 2 százaléka találja meg a rejtett ajándékot ebben a Valentin-napi fejtörőben

2024. február 10.
Egyáltalán nem könnyű megtalálni az ajándékot ezen a Valentin-napi képen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy csupán a próbálkozók 2 százalékának sikerült 10 másodpercen belül rábukkanni, hol rejtőzik a megoldás.
  • A Valentin-napi rejtett képes feladványon egy ajándékot kell megtalálnunk.
  • A nagy kavalkádban nem is olyan könnyű rájönni, hol rejtőzik az ajándék.
  • Az embereknek átlagosan fél percre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják az ajándékot a képen.

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hol rejtőzik az ajándék a képen?

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a rejtett ajándék ebben a Valentin-napi fejtörőben

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a rejtett ajándék ebben a Valentin-napi fejtörőben

Nehezebb megtalálni az ajándékot, mint gondolnánk

Nagyban nehezíti a feladatunkat, hogy egy valódi Valentin-napi káoszt látunk a képen. A cukorkák, szívecskék vagy éppen szerelmes galamb között szinte elveszik a szemünk. Nem csoda, hogy csupán az emberek 2 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő ajándékra. A legtöbb próbálkozónak átlagosan fél percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt el az ajándék a képen.

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. A szemünk előtt minden egybefolyik, és nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között. Emiatt még nehezebben jövünk rá, hol bújt el az ajándék a képen.

Egy kis segítség az ajándék megtalálásához

Annyit segítünk, hogy az ajándék egészen apró és a kép közepe körül kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. 

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik az ajándék a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a rejtett ajándék ebben a Valentin-napi fejtörőben

Sikerült?

Forrás: Mental Floss