6 dolog, ami jobb, mint az eljegyzési gyűrű

2023. május 08.
Az eljegyzési gyűrű drága. Még ha nem gyémánt kő kerül is bele, akkor is túlzónak és haszontalannak tűnik egy ilyen ékszer. Mutatunk hat olyan dolgot, ami sokkal jobb eljegyzési ajándék lehet, mint egy gyűrű, és ugyanúgy kifejezi az egymás iránt érzett szerelmet.
6 dolog, ami jobb, mint az eljegyzési gyűrű
  • Nem csak az árak miatt kritizálják egyre többen és kérdőjelezik meg az eljegyzési gyűrű értelmét.
  • Ráadásul nem is mindenki vágyik gyémántkővel kirakott gyűrűre.
  • Mutatunk 6 olyan dolgot, ami tökéletes eljegyzési ajándék lehet a gyűrű helyett.

Kétség sem fér hozzá, hogy a gyémántköves eljegyzési gyűrű klasszikus és romantikus. A marketing remekül működött, az évtizedek során belénk ivódott a lecke. Egyre többen kérdőjelezik meg azonban, valóban szükség van-e egy ilyen drága ékszerre ahhoz, hogy kifejezzék az egymás iránti szerelmüket. Ráadásul sokan nyíltan kimondják: nem igazán tetszenek nekik az ilyen ékszerek.

Mutatjuk, milyen remek alternatívákat találhatunk, ha kicsit gondolkodunk azon, mi lehet tökéletes egy eljegyzési gyűrű helyett.

1. Egy különleges kő, ha maradnánk az eljegyzési gyűrűnél mégis

Persze nem kell mindent azonnal felrúgni. Viszont rengeteg gyönyörű és sokkal több mondanivalóval bíró kő van a gyémánton túl is. Ha valami személyre szólóval lepnénk meg a szerelmünket az eljegyzés alkalmából, válasszuk inkább a születési hónapjának kövét. Ráadásul nem kell ragaszkodnunk a gyűrűhöz: nyaklánc vagy fülbevaló is tökéletes ajándék lehet.

2. Megismételhetetlen nyaralás

Ha arról álmodtunk mindig, hogy korallokat nézegetünk a Nagy-Korallzátonyon, vagy megmásszuk a Machu Picchut, abból a pénzből, amit gyémántgyűrűre költöttünk volna, menjünk inkább és váltsuk valóra az álmainkat. Foglaljunk le egy szállást Bora Borán és hozzuk előre a mézesheteket.

3. Időtlen és klasszikus bőr ruhadarab

Egy dizájner bőr táska is tökéletes ajándék lehet eljegyzési gyűrű helyett

Egy dizájner bőrtáska is tökéletes ajándék lehet eljegyzési gyűrű helyett

Egy igazán jó és igényes bőrkabát is kerül annyiba, mint egy gyémánt eljegyzési gyűrű. A klasszikus motoros stílus soha nem megy ki a divatból. Ráadásul minden alkalommal, mikor felvesszük, a párunk juthat róla eszünkbe. De egy dizájner táska vagy pénztárca is időtálló és sokkal hasznosabb, mint egy gyűrű.

4. Egy új autó

Ha a gyémántgyűrű árát inkább egy autóba tesszük, az legalább olyan remek ajándék. Ráadásul mennyivel jobban jön, ha lakást felújítunk vagy éppen a gyerekeket kell majd különórákra hordanunk a város különböző pontjaira.

5. Tegyük félre a pénzt a közös otthonunkra

Ha nem költjük el most azt a pénzt eljegyzési gyűrűre, egyszer még nagyon hálásak leszünk magunknak. Például amikor végre összegyűlik a kezdőtőke az új közös otthonunkra és lesz mihez nyúlnunk, amikor elkezdjük berendezni, felújítani az álomházunkat.

6. Egy szép műalkotás a közös otthonba

Az eljegyzési gyűrűt csak a nő hordja. Ha viszont közösen választjuk ki az otthonunk első igazi műalkotását, amit mindkettőnk szeret, sokkal inkább olyan érzést kelt, hogy mindkét fél ugyanúgy benne van ebbe a házasságban. Legyen az fotó, festmény, szobor vagy egy kézzel csomózott marokkói szőnyeg, a lényeg, hogy mindkettőnknek ugyanúgy tetsszen.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash, Getty Images