Esküvő 2024: ezek a trendek, amiken tartsd rajta a szemed idén

2024. március 20.
Az esküvői trendek 2024-ben a szélsőségek között mozognak. Mutatjuk, mi az az 5 dolog, ami biztosan nagyon sok esküvőn jelen lesz az idei évben.
Esküvő 2024 trend
  • A többnapos esküvők és a teljesen személyre szabott ünneplés 2024-ben is erősen jelen lesz.
  • Az esküvőszervezők szerint jelentősen megváltozott a párok fontossági sorrendje 2024-re az esküvővel kapcsolatban.
  • Milyen esküvői trendek érhetők tetten 2024-ben?

Esküvői hagyománynak tekinthetjük azt is, hogy folyamatosan változik, milyen esküvőt szeretnének a párok, legyen szó divatról vagy éppen szokásokról. 2023-ban a covid-járvány után újra visszatértek a többnapos esküvők, de a teljesen személyre szabott ünneplés is egyre fontosabb a házasodóknak. 

Természetesen vannak olyan régi esküvői szokások, amik soha nem mennek ki a divatból, mutatjuk, 2024-ben milyen esküvői trendek lesznek azok, amiket sok pár házasságkötésén és lakodalmán láthatunk.

Ezek lesznek 2024 legnépszerűbb esküvői trendjei

1. Megváltozott fontossági sorrend

Mi kell egy jó esküvőhöz? Fantasztikus zene, finom ételek és csodás ruhák. Ha ez mind együtt van, máris kész a tökéletes esküvő és lakodalom receptje. Nancy Park esküvőszervező szerint a párok 2024-ben az esküvőjükön sokkal tisztábban látják már, min múlik az esemény sikere, és nem akarják túlbonyolítani. A legfontosabb, hogy a vendégek jól érezzék magukat az esküvőn.

2024-ben is népszerű lesz az esküvői trend, hogy a ceremóniát nem egy napon tartja a pár a lagzival

2024-ben is népszerű lesz az esküvői trend, hogy a ceremóniát nem egy napon tartja a pár a lagzival

2. Esküvő pénteken, lagzi szombaton

2024-ben már nem is hangzik olyan szokatlannak, hogy az esküvői ceremóniát nem azon a napon tartják a párok, mint a lakodalmat. Nem véletlenül terjed egyre jobban ez az esküvői trend. Még a legnyugodtabb pár is izgul a házasságkötés előtt, így a ceremónia miatti stressz nem rontja el a lakodalmat, sokkal felszabadultabban tudnak ünnepelni, ha másnap tartják a bulit.

3. Színrobbanás

Már 2023-ban elkezdődött a trend, de 2024 esküvőin még több színt látunk majd. Az esküvőszervező szerint a semleges, visszafogott tónusok végleg háttérbe szorultak idén már. A párok egyre bátrabban játszanak a színekkel és mintákkal az esküvő szervezésekor, legyen szó dekorációról, meghívókról vagy éppen a ruháikról és virágokról.

4. A retró visszatér az esküvőkre

Ahogy a lakberendezésben, úgy az esküvői trendeknél is visszatér 2024-ben a retró. Megjelenik az esküvői tortán, eldobható kamerákkal játszanak a vendégek, a DJ bakelitlemezről játszik. A gyerekkori filmbejátszásokat nézve a retró nosztalgia sokkal nyugodtabb, lazább légkört teremt az esküvőn, így nem csodás, ha mindenki imádja.

5. Esküvői stylist

2024 egyik nagy esküvői trendje a stylist alkalmazása a nagy napra a ruha kiválasztásához

2024 egyik nagy esküvői trendje a stylist alkalmazása a nagy napra a ruha kiválasztásához

Nem kérdés, hogy az ember a lehető legjobban akar kinézni az esküvőjén. 2024 egyik legmeghatározóbb esküvői trendje, hogy a pár szakember segítségét kéri a nagy napra a megfelelő öltözék kiválasztásában és összeállításában. Az esküvői stylist sokkal egységesebb és a pár személyiségéhez illőbb szetteket javasolhat életük legszebb napjára, hiszen az esküvői ruha már nemcsak egy fehér ruha, hanem a menyasszony személyiségének, életfilozófiájának kifejezése is.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash