Esküvőszervezés: ezt a 10 dolgot jobb, ha kihagyod a lakodalomnál

2024. február 28.
Egy lakodalom tetemes részét teszi ki az esküvőszervezés költségeinek. Mutatjuk, a profi rendezvény- és esküvőszervező szerint hol tudjuk megfogni és lefaragni a költségeket.
Esküvőszervezés lakodalom
  • Az esküvőszervezők nem csak azt árulták el, milyen trendek várhatók 2024-ben az esküvőknél, de azt is, ők személy szerint mit tartanak teljesen feleslegesnek egy lakodalomnál.
  • Köszönőajándék, a hatalmas torta és pezsgős pohárköszöntő egyaránt felesleges kiadás egy esküvő szervezésénél.
  • De vannak olyan részei is egy lakodalomnak az esküvőszervező szerint, amik csak az interneten mutatnak jól, de a való életben egyáltalán nem ajánlottak.

Valószínűleg a lakodalom a legtöbb ember életében a legnagyobb és legdrágább parti, amit valaha szervezett. Érdemes jól átgondolni az esküvőszervezés során, mire van valóban szükségünk és mit akarunk, mert rengeteg pénzt és stresszt megspórolhatunk magunknak.

1. A személyenkénti ültetőkártya helyett egy nagy térkép

Apró kiadásnak tűnik az esküvőszervezés során az ültetőkártya, de sok kicsi sokra megy. A rendezvényszervező szerint érdemes az egyes kártyák helyett inkább egy nagy térképen megmutatni az vendégeknek, kinek hol lesz a helye az esküvői vacsorán, és mit hol találnak a lakodalom helyszínén.

2.  A pezsgős pohárköszöntő kidobott pénz

Újabb felesleges kiadás lehet, ha elhelyezünk az asztaloknál egy-egy üveg pezsgőt a lakodalmon a pohárköszöntőhöz, vagy külön pezsgőt szolgálunk fel. Egyrészt a jó pezsgő drága, márpedig nem akarjuk olcsó pezsgővel köszönteni az ifjú párt. Másrészt mindenki mást szeret, így könnyen lehet, hogy a szerintünk finom pezsgőből ott szállnak ki a buborékok érintetlenül, ahova letettük.

3. Igazi pazarlás minden értelemben az ételfal

@donitas.rellenas

¡Las Doñitas se fueron de fiesta! Y no cualquier fiesta, una boda! 👰🏻‍♀️💕🤵🏼‍♂️ Estuvieron en su stand con los mejores outfits y peinados parrandeando rellenas de emoción💅🏼 #fyp #fypシ #fypシ゚viral #viral #viralvideo #boda #bodaguatemala #bodaguatemala #foryoupage #pareddedonas #donutwall #viraltiktok #gt #guatefood #weddingplanning

♬ Boogie Shoes – KC & The Sunshine Band

Az utóbbi években terjedtek el a különböző falatkákból összerakott falak, amik az Instagramon remekül mutatnak, de a való életben csak rengeteg elpazarolt ételt jelentenek. Az első pár vendég még vesz esetleg az esküvőn a fánkokból vagy édességekből, de aztán inkább a bogarakat vonzza csak az esküvőszervező tapasztalatai szerint.

4. A tűzijáték hatalmas füsttel jár és veszélyes

Spóroljuk meg magunknak az esküvőszervezés során a későbbi bosszankodást és esetleges tüzet. A tűzijáték nem csak hangos és füstös. Amellett, hogy roppant tűzveszélyes, még a környező állatvilágot is zavarja és roppant környezetszennyező.

5. Az óriás esküvői torta felesleges és költséges

Az óriás esküvői torta csak felesleges költség az esküvőszervezés során

Az óriás esküvői torta csak felesleges költség az esküvőszervezés során

Ha jobban belegondolunk, az óriási esküvői torta nem a legpraktikusabb, ráadásul roppant drága is ahhoz, hogy a nagy része kárba menjen. Sokkal jobb minden szempontból, ha inkább több kisebb tortát rendelünk az esküvői fogadásra, így biztosan lesz mindenkinek az ízlése szerint való.

6. A túl sok beszédtől kíméljük meg a vendégeket

Az esküvőszervező szerint legfeljebb két rövid köszöntő az, amit még elbír egy lakodalom, de több már túl sok a vendégeknek. Gondoljunk csak bele: a vendégek fele nem is ismeri egymást, így a hosszas bennfentes utalások rendkívül kényelmetlenül érinthetik a többieket. Ügyeljünk az esküvőszervezés során arra is, hogy három percnél hosszabb beszédet ne engedjünk a fogadás elején.

7. Felesleges idő- és pénzpocsékolás az esküvőszervezés során a köszönőajándék

A szándék nemes, de a legtöbb vendég ottfelejti a lakodalomban a köszönőajándékot, így valójában kidobott pénz és energia, amit a kitalálására elpazaroltunk. Ha mégis akarunk valamilyen ajándékot adni a vendégeknek, a legjobb valami ehető dolog: különleges csoki vagy egy üveg helyi mézkülönlegesség például.

8. Három fogásnál többet nem kell felszolgálnunk az esküvői vacsorán

Akármilyen nagyevő valaki, három fogásnál többet úgysem tud megenni. Ráadásul ha a vendégek kajakómába esnek, ki fog táncolni a lakodalomban?! Fókuszáljunk inkább egy különleges főétel kiválasztására és legyenek rágcsálnivalók, amik bármikor elérhetők később is a vendégeknek.

9. A partikellékek elveszik az esküvő eleganciáját

Mókás ötletnek tűnik az esküvőszervezéskor, hogy fényrudakat vagy partiszemüvegeket adjunk a vendégeknek, de a táncparketten elveszik az esemény eleganciáját. Ráadásul a fotózás is sokkal nehezebb, ha különböző villogó és vibráló tárgyak zavarják a fényeket.

10. A csokorhajítást nem mindenki szereti

Régi hagyomány az esküvői csokor eldobása a hajadon vendégek között, amihez ma már külön dobócsokrot is szokás készíttetni. Ám ez sok esetben inkább csak kényelmetlen helyzetet teremt. Érdemes az esküvőszervezés során kikérni a szingli barátnőink véleményét, szeretnének-e ilyen versengésben részt venni. Ha nem, akkor megspóroltuk a dobócsokor árát is.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash