Filmkvíz: hányat ismersz fel Hollywood színészlegendái közül?

2024. április 03.
Milliószor megnéztük a filmjeiket, ikonikus szerepeikben bármikor magunk előtt látjuk őket. De vajon fiatalkori képeiken is felismerjük Hollywood aranykorának legendás színészeit? Hányat ismerünk fel közülük a filmkvízben?
Film kvíz hollywoodi színészek
  • Robert Redford, Paul Newman, Clint Eastwood – vajon felismerjük a legendás hollywoodi színészeket fiatalkori fotóikon?
  • A legújabb filmkvízben Hollywood aranykorának legendás színészeiről mutatunk képet, ezen kell felismernünk őket.
  • Hány jó válaszunk lesz a legújabb filmkvízen?

Mindenkinek van legalább egy olyan ikonikus hollywoodi film a kedvencei között, amiben a legendás színészóriások szerepelnek. De vajon egy filmkvízben is felismerjük őket fiatalkori fotóikon?

A legújabb filmkvízből kiderül, mennyire ismerjük jól a legendás színészeket. Vajon akkor is meg tudjuk mondani, ki van a képen, ha éppen nem egy-egy legendás szerepükben látjuk őket? Ráadásul fiatalkori képeken?

Szívtiprók Hollywood aranykorából

Mindenkinek más típus jön be igazán, mégis vannak olyan férfiak hollywood színészlegendái között, akik karizmája alól senki sem vonhatja ki magát. Mutatjuk, a régi idők filmjeiben kik hódították meg a szíveket.

1. Frank Sinatra, az eredeti szívtipró

Az 1930-as évek közepén az énekes-színész Frank Sinatra vonzerejét még az újságok is elismerték. Tömeghisztéria vette körül, bárhová is ment. Dalait hallgatva valószínűleg értjük, miért.

2. James Dean, minden rosszfiú elődje

James Dean rövid pályafutása alatt vált hollywoodi ikonná

James Dean rövid pályafutása alatt vált hollywoodi ikonná

Csak három filmet készített életében James Dean, mielőtt autóbalesetben 1955-ben, 24 éves korában meghalt. Korai halála még tovább fokozta a popkultúrára gyakorolt hatását, így lett a rosszfiú megtestesítője és szimbóluma a hollywoodi színész.

3. Paul Newman, a kék szemű úriember

Az 1950-es évek filmjeivel (Macska a forró bádogtetőn) Paul Newman óceánkék szemei elrabolták a szíveket. Különösen vonzóvá tette, hogy igazi úriemberként viselkedett a nőkkel. Csak az acélos hasizmai sejtették, hogy szenvedélynek sincs híján. Nem csoda, hogy Hollywood első számú férfiikonjai közé emelkedett.

4. Még Cary Grant is Cary Grant akart lenni

A tengerentúli akcentus és a karizmatikus kisugárzás tette Hollywood egyik első számú sztárjává Cary Grantet. A férfias elegancia és a jóképű, de sötét titokzatosságot sugalló erő ellenállhatatlanná tette a színészt.

5. Rock Hudson könnyen hódított

Rock Hudson laza eleganciával hódított hollywoodban

Rock Hudson laza eleganciával hódított Hollywoodban

A filmvásznon olyan könnyedén csavart bárkit az ujja köré Rock Hudson, hogy nem sokkal az első filmjei után egész Hollywood a lábai előtt hevert. A színész 1985-ben AIDS-ben halt meg, ami egyértelművé tette a világ előtt, amiről már évek óta beszéltek, hogy Hudson homoszexuális. Ő volt a betegség első világhírű áldozata, és ő beszélt először nyíltan az állapotáról.

Töltsük ki a filmkvízt a hollywoodi színészekről!

Itt az ideje, hogy kitöltsük a legújabb filmkvízt. Tíz képet látunk Hollywood aranykorának leghíresebb színészeiről. Mindegyik kérdés után három válaszlehetőségünk lesz, ezek közül kell kiválasztanunk azt, ami szerintünk a helyes. Hány jó válaszunk lesz a filmkvízben?

Hány legendás hollywoodi színészt ismersz fel?

Film kvíz hollywoodi színészek

Hollywood régi szívtiprói klasszikussá vált filmekben hódították meg a szíveket. De vajon felismerjük a legendás színészeket a kevéssé ismert fiatalkori fotókon?

Fotó: Getty Images, Wikipedia