Film kvíz: mennyit tudsz a Reszkessetek, betörők!-ről?

2023. december 12.
A Reszkessetek, betörők! minden idők legnépszerűbb karácsonyi filmje. Valószínűleg a legtöbben úgy nőttünk fel, hogy minden ünnepekkor megnéztük Kevin kalandjait. De vajon mennyire emlékszünk az apró részletekre? Töltsük ki a legújabb filmes kvízünket és kiderül, mekkora Reszkessetek, betörők!-szakértők vagyunk.
Film kvíz reszkesstek betörők
  • Hányszor láttuk karácsonykor a Reszkessetek, betörők!-et?
  • Válaszoljunk a legújabb film kvíz kérdéseire, és kiderül, mennyire emlékszünk a Reszkessetek, betörők! apró részleteire!
  • Hány jó válaszunk lett a filmes kvízben?

Valószínűleg el se tudtuk volna képzelni a karácsonyt Kevin és családja nélkül. Ezerszer láttuk már a Reszkessetek, betörők!-et az ünnepek alatt. A legújabb film kvízünkkel most kipróbálhatjuk, mennyire emlékszünk az igazi karácsonyi klasszikusra!

Ez történt azóta a Reszkessetek, betörők! főszereplőivel

Több mint 30 év telt el a Reszkessetek, betörők! megjelenése óta. Nem csoda, ha a legtöbb főszereplőre rá sem ismernénk ma. Egyik másikuknak hatalmasat fordult az élete a karácsonyi kultvígjáték óta. (Vajon a régi magyar színészekre mennyire emlékszünk? Töltsük ki a retró film kvízt!)

Maculay Culkin játszotta Kevint a Reszkessetek, betörők!-ben. Valószínűleg mindenki emlékszik rá, ahogy gyereksztárból balhés fiatal felnőtt le. Megküzdött az alkoholizmussal és a drogokkal is. Mára azonban megtalálta a saját útját, zenél és családot alapított.

Kevesen tudják, de Maculay Culkin öccse, Kieran is játszott a Reszkessetek, betörők!-ben. Kevin öccsét alakította a filmben is. Ő mára sikeres karakterszínész lett.

Joe Pesci alakította az egyik rablót, akivel Kevin küzdött a Reszkessetek, betörők!-ben. Ő már a karácsonyi kultvígjáték előtt is sikeres színész volt. Ugyan 1999-ben visszavonult a színészettől, ám újra és újra visszatért a filmvászonra. Legutóbb Al Pacino és Robert de Niro oldalán játszott 2019-ben az Ír című filmben.

Daniel Stern alakította a betörőpáros másik tagját. A színész azóta is folyamatosan játszik, főként komikus szerepekben. Legutóbb a Shrill című sorozatban láthattuk, illetve a For All Mankind című sci-fiben.

Catherine O’Hara játszotta Kevin anyukáját a Reszkessetek, betörők!-ben. Az utóbbi években főként sorozatokban szerepelt, de láthattuk Emily Blunt anyukájaként a A fájdalom ügynökei című Netflix-drámában is.

Davin Ratray alakítota Buzzt, Kevin bátyját, aki folyton piszkálta öccsét. Ő a való életben sem tűnik rokonszenvesebbnek. Több rendőrségi ügye volt az évek során. Legutóbb azért emeltek ellene vádat súlyos testi sértésért és családon belüli erőszakért, mert bántalmazta és fojtogatta barátnőjét.

Indulhat a filmes kvíz a Reszkessetek, betörők!-ről?

Ha készen állunk és úgy gondoljuk, most már felfrissítettük az emlékezetünk a Reszkessetek, betörők!-kel kapcsolatban (a Disney+-on egyébként minden részt meg tudunk nézni idén is, ha úgy érezzük, fel kell frissítenünk az élményt), indítsuk el a filmkvízünket! Tíz kérdésre kell válaszolnunk a kvízben a Reszkessetek, betörők!-kel kapcsolatban. Minden kvízkérdésnél három válaszlehetőséget kapunk. Ezek közül kell kiválasztanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot érünk el a filmkvízen?

Mennyire ismered a Reszkessetek, betörők!-et?

Film kvíz Reszkessetek, betörők!

Azt gondolod, hogy mindent tudsz a Reszkessetek, betörők!-ről? Teszteld a tudásod legújabb filmes kvízünkkel, és kiderül, tényleg szakértőnek mondhatod-e magad!

Fotó: IMDB