Harry Potter-kvíz: most kiderül, mennyit tudsz a varázsvilágról!

2023. november 28.
Te is vártad a baglyot Roxfortból? Töltsd ki a Harry Potter-kvízünket, és kiderül, vajon méltó varázslójelölt lennél-e te is! Hány kérdésre tudsz helyesen válaszolni a Harry Potter-könyvekkel és -filmekkel kapcsolatban?
Harry Potter kvíz
  • A Harry Potter-univerzum olyan mély, hogy még a legszakavatottabb rajongók sem emlékeznek minden apró részletre.
  • Vigyázat, becsapós kérdések is szerepelnek legújabb Harry Potter-kvízünkben!
  • Hány kérdésre tudtunk helyesen válaszolni a tízből?

A Harry Potter-könyveket nem lehet megunni. Ahogy a Harry Potter-filmeket sem! De vajon minden apró részletre emlékszünk a varázsvilág és a roxforti diákok életével kapcsolatban? A Harry Potter-kvízünkből most megtudhatjuk, mennyire ismerjük jól a J. K. Rowling által teremtett univerzumot!

Harry Potter és a világsiker

Hét kötetből áll J. K. Rowling varázsvilágról szóló regényfolyama. A Harry Potter-univerzum azonban nem áll meg itt. Azóta is születtek – főként az írónő tollából – olyan könyvek, amik a regényekből megismert dolgok egy-egy részét mutatják be részletesebben.

Ilyen például A kviddics évszázadai című kötet, ami a közkedvelt varázslósportról nyújt részletesebb leírást.
De elolvashatjuk például Bogar bárd meséit is, amikből a varázslócsaládoknál olvasnak esti mesét a gyerekeknek, és a Harry Potter-regényekben is említik ezt a mesekönyvet. (Vajon a retró mesékkel kapcsolatban mennyi mindenre emlékszünk? Töltsük ki a kvízt és kiderül!)

Festői tájon robog a vonat a Harry Potter részekben a Roxfort varázslóiskolába, kiderül a kvízből, tudod-e a részleteket is!

Festői tájon robog a vonat a Harry Potter részekben a Roxfort varázslóiskolába, kiderül a kvízből, tudod-e a részleteket is!

Nem kerülhette el a megfilmesítést sem a Harry Potter-történet. Az utolsó kötet sztorija olyan mozgalmas volt azonban, hogy nem lehetett egy filmbe sűríteni, így nyolc részt készítettek a hét kötetből.

Azóta már készült egy 20. születésnapi különleges kiadás is a Harry Potterhez, de nemsokára a Harry Potter-filmsorozatot is megnézhetjük. Sőt, nemrég Daniel Radcliffe, Harry Potter megformálója készített dokumentumfilmet arról a kaszkadőrről, aki a filmek forgatásán sérült meg súlyosan.

Mi lett a Harry Potter főszereplőivel?

A Harry Potter részeiben a regény fő karaktereinek megformálói közül szinte mindenki maradt a színészetnél. Daniel Radcliffe továbbra is játszik filmekben, színpadon és maga is rendez. A Hermione Grangert alakító Emma Watson is a reflektorfényben maradt, ahogy a Ron Weasley-t játszó Rupert Grint is. 

Elhunyt viszont a több Harry Potter-részben Dumbledore professzort alakító Sir Michael Gambon, és a Hagridot játszó Robbie Coltrane is. 

Indulhat a Harry Potter-kvíz?

Itt az ideje, hogy kitöltsük a Harry Potter-kvízt! Tíz, a Harry Potterrel kapcsolatos kérdésre kell válaszolnunk. Mindegyik kvízkérdés után három lehetséges válasz közül kell azt megjelölnünk, amelyik a helyes. Vajon hány jó válaszunk lesz a Harry Potter-kvízben?

Harry Potter kvíz: hány kérdésre tudsz helyesen válaszolni a tízből?

Harry Potter kvíz

Azt gondolod, mindent tudsz a Harry Potter-regényekről? Töltsd ki a kvízünket, és kiderül, vajon tényleg így van-e!

Fotó: HBO