Filmkvíz: melyik híres magyar színész van a képen?

2023. december 05.
Rengeteg legendás alakja van a magyar filmművészetnek. Vajon mennyire emlékszünk a régi idők nagy színészeire? Hányat ismerünk fel a filmkvíz fotóiról? Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat!
Film kvíz
  • Híres magyar színészeket kell felismernünk a film kvíz képeiről.
  • Vajon emlékszünk még rá, hogy néztek ki a régi korok legendás magyar színészei?
  • A film kvízben tíz fotót mutatunk híres magyar színészekről, hány kérdésre válaszolunk helyesen?

Értük rajongott a fél ország a hatvanas-hetvenes években, de vajon még ma is felismerjük őket a fiatalkori fotókon? A filmkvízben legendás magyar színészekről mutatunk képeket. De vajon hányat tudunk beazonosítani közülük?

Színészóriások a hatvanas években

Ha egy nevet kellene mondanunk a hatvanas-hetvenes évek legendás színészei közül, valószínűleg Latinovits Zoltánt emelnénk ki. Drámai alakításai és sármos vonásai is hozzájárultak, hogy a korszak legendájává vált. Szerelme Ruttkai Évával mindig érdekelte az embereket, így folyamatos közfigyelemben éltek. A színészkirály olyannyira együtt élt a szerepekkel, hogy félt, az azonosulás hatására maradandó változások keletkeznek a lelkében. 

A színész nem is bírta elviselni a hírnév és depresszió terhét, 44 éves korában a József Attilához kísértetiesen hasonló halálnemet választott: Balatonszemesen a vonat elé vetette magát.

Pécsi Ildikót a magyar Gina Lollobrigidaként emlegették a hatvanas években. Egzotikus szépsége miatt rajongtak érte a korszakban (A filmkvízben is találkozhatunk a portréjával, vajon felismerjük a képen?) 1962-ben az alig 22 éves színésznő egy országot hódított meg az Aranyember című film Noémijeként.

Érdekesség, hogy férje, Szűcs Lajos ebben a filmben látta először a színésznőt, akit 7 évvel később feleségül is vett. Az Indul a bakterház tenyeres-talpas Csámpás Rozijaként sokak kedvence lett. Érdekesség, hogy a színésznő Koltai Róbert nélkül, egyedül vette fel a legendás hancúrozásukat a szalmakazalban.

Hány legendás színészt ismerünk fel a film kvízben?

Itt az ideje, hogy kitöltsük a filmkvízt, és kiderüljön, mennyi legendás magyar színész arcára emlékszünk. A tíz kérdésnél tíz képet látunk a kvízben. Ezekhez három-három válaszlehetőség tartozik. Azt kell kiválasztanunk, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot érünk el a filmkvízen?

Melyik híres magyar színész van a képen?

Színész kvíz Szerencsi Éva

A magyar filmművészet az ötvenes évektől kezdve legendás színészeket ismertetett meg és tett népszerűvé nem csak itthon, de külföldön is. Felismered, melyik híres magyar színész van a kvíz kérdéseinek fotóin?

Fotó: Fortepan/Hangosfilm, Szalay László, Port.hu