Rajzfilm kvíz: mennyire emlékszel a Disney-mesékre?

2023. november 07.
Ezúttal nem csak az a feladat, hogy felismerd a Disney legnépszerűbb rajzfilmjeit egy-egy képkocka alapján! Ravasz kérdésekre is válaszolnunk kell, melyekre valószínűleg csak az igazi rajongók tudnak! Hány jó választ sikerül adnunk a legújabb rajzfilm kvízben?
Disney rajzfilm kvíz
  • Gondoltuk volna, hogy már 100 éves a Disney? 
  • Itt az ideje, hogy megnézzük, mennyit tudunk a Disney-rajzfilmekről valójában!
  • Hány kérdésre sikerült helyes választ adnunk a rajzfilm kvízben?

Bár a 100 éves Disney nevéhez nem csak rajzfilmek fűződnek (gondoljunk csak az utóbbi évek egyik legnagyobb sikersorozatára, A Mandalórira), legújabb kvízünkben a mesékkel kapcsolatos kérdésekre kell helyesen válaszolnunk. 

A Disney hercegnőktől az Oroszlánkirályig a rajzfilm kvízünkkel próbára tehetjük, mennyire emlékszünk gyermekkorunk kedvenc meséire és a legújabb rajzfilmekre! 

Minden Mickey egérrel indult

Walt Disney Mickey egérrel, akit eredetileg Mortimernek hívtak és gonosz volt

Walt Disney Mickey egérrel, akit eredetileg Mortimernek hívtak és gonosz volt

1928-ban mutatták be az első rajzfilmet, amely teljesen szinkronizált hanggal és zenével készült. Ez volt a Willie, a gőzhajó. Ez nem csak egy új technológiai korszak kezdetét jelentette a rajzfilmiparban.  De ez volt Mickey egér születése is, akivel kapcsolatban szintén van egy izgalmas kérdés a Disney-rajzfilm kvízünkben

Mickey egér azóta is a leghíresebb és legnépszerűbb rajzfilmfigura a világon. Eredetileg azonban nem is Mickey volt a neve, hanem Mortimer, és az első Disney-rajzfilmekben még gonoszkodó személyiséggel bírt, nem azzal a barátságos attitűddel, ahogy ma ismerjük.

Hófehérke, az első egész estés rajzfilm

Disney a rövidfilmek terén lemaradt a népszerűségi versenyben, ezért tudta, hogy nagy filmeket kell gyártania, ha anyagilag is sikeres akar lenni. A Hófehérke költségeit illetően 250 ezer dollárra gondolt, de végül 2,5 millió dollárba került, ezért kénytelen volt kölcsönt felvenni. Disney sok problémával találkozott. A film hosszú, ezért tompítottak a színeken, hogy elviselhetőbb legyen. A cselekményben a törpék szerepét növelték, hogy oldják a feszültséget. Sokan úgy gondolták, hogy félelmetes lesz a mese a gyermekeknek.

Walt Disney a Hófehérke törpéivel

Walt Disney a Hófehérke törpéivel

1937 karácsonyára került a Hófehérke a mozikba. A bemutató után 6 hónap alatt 2 millió dollárt hozott a stúdiónak, 1967-ben ez az egyenleg már 22 milliónál tartott. A sikerből lehetett volna bővíteni a stúdiót, de Disney úgy döntött, belevágnak egy új stúdió építésébe. Emellett a Hófehérke megjelenésekor már dolgoztak a Bambin és a Pinokkión.

Disney-rajzfilm kvíz: hány helyes válaszod lesz?

Gyerekkorunkban valószínűleg kívülről fújtuk kedvenc Disney-mesénk betétdalait, és betéve tudtuk a szereplők neveit. Sőt, még azt is megjegyeztük, hogy az egyes szereplőknek melyik mondásai váltak szállóigévé. De vajon egy rajzfilm kvízben hány Disney-mesével kapcsolatos kérdésre tudunk helyesen válaszolni? Töltsük ki a kvízt, és kiderül, mennyire emlékszünk kis- és nagykorunk kedvenc Disney-meséire!

Disney kvíz: mennyire emlékszel gyerekkorod kedvenc Disney rajzfilmjeire?

Disney rajzfilm kvíz

A Disney rajzfilmek sok millió gyerek életének meghatározó első filmes élményét jelentették világszerte és jelentik ma is. De mennyire emlékszünk ezekre a mesékre? Töltsd ki a legújabb kvízünket és kiderül, mennyire ismerjük a Disney meséket!

Fotó: Wikimedia, Disney