Ételek, amik úgy veszik el a kedved a szextől, hogy észre sem veszed

2023. augusztus 14.
Lehet, hogy a te kedvenc ételed is helyet kapott ezen a listán...
Ételek, amik úgy veszik el a kedved a szextől, hogy észre sem veszed

Szénsavas üdítők

A szénsavas üdítőkről már eddig is sejteni lehetett, hogy nem éppen egészségesek, de hogy még a libidóra is rossz hatással vannak… Pedig kutatások nagyon is azt mutatják, hogy ha egészséges szexuális életre vágysz, akkor érdemes neked és a pasidnak is hanyagolni ezeket az üdítőket. A szénsavas italokban gyakran megtalálható édesítőszerek ugyanis – például az asztpartám –, negatívan hatnak a gyakran csak örömhormonként emlegetett szerotonin termelődésére, ezzel pedig észrevétlenül el is veszik a kedved a szextől.

Ha pedig ez nem lenne elég, lengyel kutatók már azt is megállapították, hogy a túlzásba vitt kólafogyasztás merevedési zavarokhoz vezethet.

Szója

Ha nem szeretnéd, hogy a párodnak gondjai legyenek az ágyban, érdemes odafigyelned rá, hogy mikor mennyi szóját eszik. A túlzásba vitt szójafogyasztás csökkentheti a férfiak tesztoszteronszintjét, ezzel együtt pedig ronthatja a libidójukat.

Pattogatott kukorica

Ez izgi film, popcorn és összebújás a kanapén – jól hangzik, ugye? Nos, ha fontos számodra az egészséges szexuális élet, akkor a pattogatott kukoricát jobb most azonnal elfelejtened. A mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricás zacskók gyakran tartalmaznak úgynevezett perfluoroalkil savakat, amik nemcsak a nemi vágyat képesek megölni, de hosszú távon akár prosztataproblémákat is kiválthatnak.

5 jelentéktelennek tűnő szokás, ami valójában nagyon egészségtelen

Csokoládé

Ó, igen. El kell keserítsünk, de még a csoki is helyet kapott ezen a listán. Kutatók szerint a csokoládéfogyasztás nagyjából olyan hatással lehet az agyadra, mint a szex – és hát pont ez okozza a problémát. A Kaliforniai Egyetem tudósai szerint, ha csokoládét eszel, akkor az agyadban olyan érzések generálódnak – például öröm és elégedettség – mint szex közben, aminek következtében magára a szexre már kevésbé fogsz vágyni. Hiszen a csoki minden vágyadat ki is elégítette… 

Konzervkaják

A konzerves leveseknek és más ételeknek meglehetősen magas a nátriumtartalmuk, aminek hatására egyrészt megnőhet a vérnyomásod, másrészt rontja a vér áramlását a testedben – beleértve a nemi szerveket is. De van még tovább is: a konzerves ételek fogyasztásával is bevihetsz a szervezetedbe egy nagy adag BPA (biszfenol-A) vegyületet, ami pedig bezavarhat a hormonjaid működésébe.

Fehér liszt

Még egy ok, hogy örökre elfelejtsd a fehér lisztet! Kutatások szerin a fehér liszt hatására csökkenhet a férfiak tesztoszteronszintje, ami ugyebár létfontosságú a libidó és szexuális teljesítés szempontjából. Ráadásul a túlzott fehérliszt-fogyasztás inzulinrezisztenciához, végül cukorbetegséghez vezethet, ami szűkítheti az artériákat, és növelheti a szívbetegségek, valamint a merevedési zavarok kockázatát.

Sajt

A tehéntejből készült sajt is csökkenti a férfiak tesztoszteronszintjét, de a nőkre is hasonló hatása van, csak náluk az ösztrogéntermelés sínyli meg a dolgot. A sajtfogyasztás tehát nemcsak a pasid, de a te nemi vágyadra is csúnyán rányomhatja a bélyegét.

Fotó: Getty Images