Gyereknapi programok egy helyen – Nyitott szertáraktól a művészetig

2024. május 23.
A gyereknap nem azt jelenti, hogy a szülők nem érezhetik jól magukat a különböző programokon! Mutatunk nyolc olyan gyereknapi programot 2024. május 26-ra, ahol a kis és nagy gyerekek egyaránt remekül mulathatnak együtt!
Gyereknapi programok 2024. május 26.
  • Igazi klasszikus gyereknapi program lett mára a nyitott tűzoltószertárak eseménye!
  • 2024-ben május 26-án lesz gyereknap, amikor rengeteg izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat.
  • Milyen programot választunk gyereknapon?

A nemzetközi gyereknap mindig május utolsó vasárnapjára esik. 2024-ben május 26-án van gyereknap, amikor számos izgalmas program közül választhatunk. Ezeken az eseményeken nem csak a kicsik, de a szüleik is garantáltan remekül érzik majd magukat!

A legjobb gyereknapi programok 2024. május 26-ra

1. Zöld gyereknap a Zúgó-pataknál a 16. kerületben

Ha nem szeretjük a lufis-vásárlós-csinnadrattás „hagyományos” gyereknapokat, akkor töltsünk néhány kellemes órát a Zúgó-patak pihenőparkban, Budapest 16. kerületében. Kellemes zöld környezetben, a természettel kapcsolatos játékokat játszva, kincseket keresve élvezhetjük 2024. május 26-án, vasárnap 10.00 és 12.00 között a Zöld gyereknapot! A Zúgó-patak pihenőpark a Szilas-menti kerékpárútnál található Budapest 16. kerületében.

További információ a gyereknapi programról: ITT

2. Játsszunk EGYÜTT! – Gyereknapi program a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum is izgalmas gyereknapi programokkal vár 2024. május 26-án

A Néprajzi Múzeum is izgalmas gyereknapi programokkal vár 2024. május 26-án

Zenés, játékos és alkotással teli családi programok várják a kicsiket és nagyokat gyereknapon a Néprajzi Múzeumban. Változatos programok közül válogathatunk, ahol a család apraja és nagyja egyaránt jól érzi magát:

  • Brémai muzsikusok mesejáték
  • képeslap készítés
  • hangszerpróba
  • családi társasjáték
  • ghánai gyöngyfűző workshop

Ezeken túl is számos izgalmas gyereknapi programmal vár 2024. május 26-án a Néprajzi Múzeum!

További információ a gyereknapi programról: ITT

3. Gyereknapi program a Közlekedési Múzeumban

Az Északi Járműjavítóban tartja gyereknapi programját 2024-ben a Közlekedési Múzeum. Az tárlat 36 különleges jármű és 65 műtárgy bemutatásán keresztül ad betekintést energiafelhasználásunk történetébe a szénkorszaktól egészen napjainkig a közlekedés vonatkozásában. Fedezzük fel a Dízelcsarnokot a legendás járművek között 6000 m²-en!

További információk a gyereknapi programról: ITT

4. Sárkányos gyereknap a Margitszigeten

A tavalyi nagy sikerű gyermeknapi program után a Margitszigeti Színház 2024-ben is megrendezi gyereknapi programját, ezúttal május 25-án 10-től 13.30-ig. Készüljünk fel egy világi sárkánybajnokságra, ahol szükségünk lesz a kéz -és testügyességünkre, a szurkolói képességünkre, szárnyainkra, és minden tudásunkra, már ami a sárkányokat illeti.

További információk a gyereknapi programról: ITT

5. Középkori gyereknap a rengetegben – Szentendre

Nagy Kristóf és Kovács István kovács és szobrászművészek elhozzák minden tudásukat és eszközüket ahhoz, hogy a szentendrei Dömörkapu Rengetegben mi magunk is kipróbálhassuk a kovácsmesterség csínját-bínját. Jöhetnek kicsik, nagyok, sőt a szülők is belekóstolhatnak a mesterségbe a gyereknapi programon. Üsd, vágd, nem apád! – szokták mondani. Itt is valami ilyesmi várható. Amíg a mesterekkel kovácsolunk, Igor Lazin rajzművész szintén vár egy kis lovagi rajzolásra, a Rengeteg büfé pedig sok-sok finomsággal!

További információk a gyereknapi programról: ITT

6. Mesélő terek / Ferencvárosi Gyereknap

Ferencvárosban mesés gyereknapi program vár minket 2024. május 26-án

Ferencvárosban mesés gyereknapi program vár minket 2024. május 26-án

5 szerző 5 ferencvárosi helyszínből inspirálódva 5 mesét írt: ezeket is megismerhetitek május 26-án, vasárnap a Ferenc téren. Játék és kikapcsolódás vár minden családot, reggel 10 órától este 18 óráig együtt örülhetünk a gyermeknapnak!

További információk a gyereknapi programról: ITT

7. Gyereknapi Kandinszkij-papírsárkány készítés – Kabin, Népsziget

Hogy lehet összevonni a gyereknapot, az absztrakt művészetet és egy Duna-parti napsütést ? Szerintünk ez egyértelmű! Papírsárkány-építéssel, díszítéssel és eregetéssel! Saját sárkányunk elkészítéséhez pedig Kandinszkij orosz absztrakt festőművész képeit ismerjük meg és használjuk inspirációként a gyereknapi programon. Mit jelent egyáltalán az, hogy absztrakt? Ez is kiderül! 

További információk a gyereknapi programról: ITT

8. Nyitott szertárkapuk gyereknapon szerte az országban

2024-ben is nyitnak a szertárkapuk gyereknapon! 436 helyszínen, az ország legtöbb hivatásos tűzoltólaktanyáján és -őrsén, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon, kiállítóhelyeken, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzenban és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában is várják a családokat gyereknapon. A kapuk délután négykor záródnak, addig mindenki keresse fel a hozzá legközelebbi laktanyát, különben újabb egy évet kell várnia erre a lehetőségre!

Itt található a gyereknapon nyitott hivatásos tűzoltóságok listája, itt pedig a csatlakozó önkéntes városi tűzoltóságoké!

Fotó: Unsplash, Néprajzi Múzeum, Mesélő Terek

Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés