Igazi zseni vagy, ha megtalálod a vörös pandák közé bújt rókát

2024. június 13.
A képes feladvány során az a feladatunk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a vörös pandák között elbújt rókát. Ez persze könnyűnek tűnhet, azonban sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk.
Igazi zseni vagy, ha megtalálod a vörös pandák közé bújt rókát

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk, nem sokkal később pedig egy lajhár adta fel a leckét. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hogy vajon hol rejtőzhet a róka? 

Elsőre könnyűnek tűnhet, de nehezebb megtalálni, mint gondolnánk

Nagyban megnehezíti a feladatunkat, hogy a képeken többnyire alvó vörös pandákat láthatunk, azonban a róka szintén vörös színben pompázik, így nem csoda, hogy könnyen elveszünk az állatok között. A fotón azonban nem pusztán aranyos pandákat láthatunk, hanem egy rókára is bukkanhatunk. Nem csoda, hogy csupán az emberek 2 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő állatra. A legtöbb próbálkozónak átlagosan fél percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt el a bébi a képen.

Zseni vagy, ha megtalálod a képen rejtőzködő rókát

Zseni vagy, ha megtalálod a képen rejtőzködő rókát

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. Az agyunk kezdi teljesen egyformának látni az alakzatokat a képen. Így nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között, összefolyik az egész kép. Emiatt még nehezebben jövünk rá a feladat megoldására. 

Neked mennyi idő alatt sikerült megtalálni a rókát?

Annyit segítünk, hogy a rókát a kép jobb felében kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. Különösen a kép jobb felében figyeljük meg tüzetesen a formákat.

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside